Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kontrollera om en Headlight är utbränd

Arbetande strålkastare är en säkerhet avgörande för nattrafik. Men det är mycket lättare att avgöra om en strålkastare har brunnit ut för en annan bil än din egen. Bestämma att du har en nonfunctioning strålkastare kan ta en stund om någon inte göra dig uppmärksam på det faktum. Dina strålkastare kan brännas ut eller kan det finnas andra problem, såsom en lös glödlampa, en korroderad glödlampa eller felkoppling. Kontrollera dina strålkastare för att avgöra om båda arbetar är enkelt, och du bör kontrollera dina strålkastare varannan månad. Instruktioner
1

Placera din bil i parken med parkeringsbromsen på. Slå sedan på tändningen till bilen. Börja inte din bil i ett stängt garage.
2

Vänd dina strålkastare på låg, snarare än den ljusa inställningen.
3

steg ur bilen och gå till fronten medan den är igång.
4

Titta på strålkastarna för att avgöra om båda fungerar.
5

Förvandla din bil utanför. Om du har fastställt att en eller båda av dina strålkastare inte fungerar, måste du undersöka några fler saker innan du bestämmer att lampan har brunnit ut.
6

Kontrollera elanslutningen på baksidan av strålkastaren för att avgöra om den är helt ansluten eller om ledningarna har gått dåligt på grund av korrosion eller korruption, vilket kan framstå som ett ämne på trådarna. Rotera strålkastaren för att säkerställa att den är helt iskruvad. Om allt med den elektriska anslutningen checkar ut, då din strålkastare är troligen utbränd och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149598.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.