Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en fyrhjulsdriven Dodge Dakota

Dodge Dakota 4x4 pickup är en medelstor lastbil som kommer i fyra-och två-hjulsdrivna modeller. På grund av den mindre storleken på en Dakota, många RV operatörer vilja ta en tillsammans som "bogsera-fordon." Om du planerar att bogsera en fyrhjulsdriven version av Dakota, vara medveten om att det inte är konstruerad för att kopplas med alla fyra hjulen på marken. I stället är Dakota betecknas "dragen, Toadie eller jolleseglare" fordon. Användningen av en särskild, liten "talande" torn behövs för att lyfta framhjulen från marken, så att du kan bogsera riggen bakom ett annat fordon på ett säkert sätt, och utan att skada Dakota drivlinan. Saker du behöver
Dragfordon
Tow jolleseglare
fästband
Visa fler instruktioner
1

Passa dragfordonet till bogsera-armen på jolleseglare, men hålla riggar isär, ungefär 10 fot. Luta baksida jolleseglare ned genom att trycka ned den bakre änden.
2

Kör Dakota upp den bakre änden av jolleseglare tills framdäcken går in i det lilla hjulet-brunnar för riggen . Kontrollera att bogsera-armen på jolleseglare sjunkit ner, nivå med dragfordonets dragkrok.
3

Thread de fästband på jolleseglare till Dakota framhjul och haka fast dem i de små, metall-krokar på undersidan av Dakota ram. Dessa krokar läggs på Dakota för bogsering och dragande ändamål, och tåla vikten och stress bogsering.
4

Anslut kabeln kontakten från jolleseglare till den kvinnliga kontakten på baksidan slutet av bogsering fordonet och kontrollera att signalen, broms och varselljus fungerar på jolleseglare.
5

Placera Dakota i friläge, koppla ur fyrhjulsdriften på akterspegeln rutan, och stänga av nödbromsen. Om du har en jolle som gör en kabelanslutning från det till Dakotas stift, anslut den i den bakre och testa Dakota för signal-, broms-och halvljus.
6

Tillbaka dragfordonet till jolleseglare s dragkrok och anslut dem. Gå framåt 20 eller 30 meter för att testa anslutningen. Om allt är anslutet och fungerar bra, är du redo att bogsera Dakota bakom dragfordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149594.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.