Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en Hardtop Pontoon

Den pontonbåt uppfanns 1952 av en amerikansk bonde vid namn Ambrose Weeres. Denna typ av vattenskotrar består av en plan yta med två aluminium cylindrar på vardera sidan för flytkraft. En hardtop ponton båt är en liknande design med ett lock ovanpå för att skydda förarna från elementen. Bogsering en ponton båt är gjort med en specialiserad släpvagn avsedd att stödja de två aluminiumcylindrar på sitt flak. Saker du behöver
ponton båt trailer Truck
Winch remmar
Visa fler instruktioner
1

Bestäm dragkapacitet på lastbilen. Denna information ligger i sin bruksanvisning under kapacitet avsnittet. Bestäm vikten för släpvagnen och båten. Vagnens vikt är noterat på en märkplåt fäst dess ram. Båtens vikt är noterat i sin bruksanvisning. Vikten av släpvagnen plus båten måste vara mindre än den dragkapacitet på trucken för en säker resa.
2

Omvänd lastbilen och släpet ner rampen tills ungefär hälften av trailern är under vatten . Placera lastbilens transmission i parken och dra åt handbromsen.
3

Drive ponton båten upp till släpet, anpassa sina pontoner med vagnens britsar.
4 < p> Montera släpets vinsch i neutralläge och dra dess krok ut till ponton båtens för öga. Haka fast den på bågen ögat och placera vinschen i "dra in" läget. Dra ponton båten på trailern genom att vrida vinschen medurs.
5

kör lastbilen bort av lastbryggan och park i det närmaste plan yta som inte blockerar andra båtägare från att använda rampen.
6

Säkra ponton båten till släpet med flera vinsch axelband. Vanligtvis finns det två baktill på släpvagnen och en från fören ögat till trailern drar nedåt. Om din ponton båt är en större enhet du bör använda fler remmar.
7

kör lastbilen långsammare än du normalt skulle för att kompensera för den minskade bromsning och hantering av fordonet. Ta hörn bredare, medan du vistas i ditt körfält, för att minska sannolikheten för släpvagnen rida upp på trottoaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149574.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.