Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder en kopplingsbroms

Operativsystem en koppling korrekt är inte precis en förlorad konst i Amerika, men det är säkert att komma dit. Manuella växellådor var basen alternativet för bränslebesparande fordon, men lock-up momentomvandlare och efterföljande framsteg i överföringsteknik har spridit slush-rutan som en bil virus. Om du läser detta - och du är - då är du en av de lyckliga få som bryr sig tillräckligt om processen för att köra till perfekt konsten att gör-det-själv växling. Du är nu officiellt en medlem av Automotive Operatörer, Team Six - Gå vidare, soldat. Instruktioner
1

Placera växelspaken i friläge och starta bilen. Vid denna punkt är kopplingen helt i ingrepp mot motorns svänghjul, och växellådans ingående axel roterar. Överföringen hakar inte hjulen eftersom växlarna på ingående axeln inte har låst till den utgående axeln.
2

Skjut kopplingen nere. Från första kopplingen ansökan via cirka 80 procent av pedalen stroke, är kopplingsmekanismen släpper långsamt fjädertrycket att dra kopplingslamellen bort från svänghjulet. Men även efter att kopplingen drar sig undan från svänghjulet, kommer kopplingens tröghet och motstånd från styrlagret i svänghjulet hålla klomekanism spinning för lite.
3

Skjut kopplingen hela vägen till golvet för att koppla in kopplingen bromsen. Kopplingsbromsen gör precis vad det låter som den gör: den klämmer ner på klomekanismen eller växellådans ingående axel för att stoppa dess spin. Kopplingen behöver en broms för så länge snurrar ingående axeln, kan dess växlar inte låsa till de stationära drivhjul.
4

Skjut växelspaken till första växeln. Det kan hänga upp lite, beroende på huruvida fordonet används synchronizers. Om växelspaken vägrar att gå in först, då du kan behöva för att lätta på kopplingen aldrig så lite för att rotera den ingående axeln ett par grader. Håll lätt tryck på växelväljaren som du lätta på kopplingen så att kugghjulen ingriper så snart som möjligt.
5

Låt kopplingen ut långsamt och lyssna efter en nedgång i motorns varvtal. Tryck ned gaspedalen för att få motorvarvet upp. Eftersom motorns varvtal ökar, låt kopplingen ut - tanken här är att balansera Urtrampningslager med gasen för att hålla motorvarvet stadig som du låter kopplingen ut. Med lite övning kan du gå från clutch-ner till clutch-frisättning inom en sekund eller så, utan ryck bilen. Tyngre fordon kommer att kräva lite mer koppling dra före full release.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149566.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.