Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Rev högre än normalt vid acceleration

Till rev högre än normalt vid acceleration din motor du måste trampa på gaspedalen ytterligare. Automatiska växellådor är elektroniskt programmerat att rev motorn enligt den procentandel av gaspedalen trycket. För att maximera kör jämnhet och bränsleeffektivitet, kommer motorn inte rev fullt när gaspedalen endast delvis deprimerad. Likaså kommer manuella växellådor inte rev fullt om gaspedalen är helt nedtryckt. Detta beror på att motorvarvtalet dikteras av mängden av luftflödet i motorn, som begränsas när gaspedalen endast delvis nedtryckt. Instruktioner
1

Kallelse bilens varvräknare. Varvräknaren är i allmänhet den vanligaste mätaren i instrumentpanelen pod tillsammans med hastighetsmätaren. Varvräknaren följer motorvarvtalet och visar dem i varv per minut, eller varvtal. Lägg märke till den röda zonen som anges i den övre delen av varvräknaren. Detta är känt som motorn redline, och anger den maximala varvtal värde som motorn säkert kan revved.
2

Kör fordonet till en allmän väg där det är säkert och lagligt till rev motorn till en höga varvtal värde. Om din bil är utrustad med en automatisk växellåda, helt enkelt trycka ned gaspedalen helt. Det kan finnas en viss eftersläpning i acceleration, eftersom transmissionen erfordras till nedväxling växlar. Om du trycker ned gaspedalen helt kommer sändningen låt motorn rev till sitt rpm Redline. Processen är densamma för fordon utrustade med en manuell växellåda, förutom att du måste manuellt ändra växlarna själv.
3

Se till att du ändrar innan rpm redline om din bil är utrustad med en manuell växellåda. De flesta motorer är utrustade med en rev limiter som bryter bränsleflödet till motorn när rpm redline nås. Däremot kan upprätthålla varvtal på bränsle utklipp gränsen fortfarande skada vitala motordelar. Automatiska växellådor är förprogrammerade att skifta innan motorn når gränsen bränsle cutout.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149564.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.