Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur får man ut av att vara fast i en snödriva

Snö kan vara vackert, men det kan också vara en massiv olägenhet. Efter några dagar av vinterväder, kanske du märker att ett berg av snö har förbrukat din bil. Om du parkerar på en gata i staden, är detta problem bara förvärras när de plogar komma igenom och skapa en gigantisk mur som blockerar din bil i. Komma ut ur en stor snödriva är en arbetsintensiv prövning som sannolikt kommer att ta ett par timmar, så det är bäst att starta processen innan du faktiskt behöver vara någonstans. Saker du behöver
Snöskyffel
Isskrapa
Visa fler instruktioner
1

Ta på dig dina varmaste kläder och förbereda sig för ett par timmar av manuellt arbete. Om du har vattentäta handskar eller stövlar, bör du bära dem för att skydda dina händer och fötter.
2

Gräva ut på trottoaren bredvid bilen med snöskyffel. Detta ger dig en säker plats att manövrera och gör det lättare för grannar att flytta upp och ner på gatan.
3

Ta bort så mycket snö från runt din bil som du kan med spaden. Du behöver inte att ösa upp varenda bit, men du kommer att behöva snön att åtminstone vara under dina stötfångare och sidopaneler.
4

Gräv snön ut från under dina däck. Snön under däcken begränsar ditt grepp och gör det svårt att dra ur.
5

Borsta överskottet snön från huven, vindrutan, bål och taket på din bil. Denna snö kan utgöra en fara för andra förare om det blåser bort på motorvägen eller en stadsdel gata.
6

Skrapa iced-på snön utanför vindrutan med en skrapa. Du kan rengöra alla dina fönster med skrapan för att förbättra din körning synlighet.
7

Hop i bilen, startar den och ge den ett par minuter att värma upp. När du är klar, försök att dra ut på ditt utrymme.
8

Rock bilen fram och tillbaka i snön för att generera drivkraft. Du kan göra detta genom att lätt applicera gasen att rulla framåt och låta det gå att klippa tillbaka. Om du inte kan komma ut med lite gungande, måste du göra mer grävande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149563.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.