Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör på Hills

Det finns ett talesätt i motorsport: ". Om du vill vinna, få en finne" Finländska förare är några av de mest begåvade och mest utbildade motorsport förarna i världen eftersom de behöver vara för att överleva sin nation otroligt är krävande back-vägar. Så, om du befinner dig i en position att korsa Finn-grade kullar och smala spår, sedan ta några anteckningar från de tekniker som används av rallyförare världen över. Instruktioner
1

Accelerera upp för backen i den näst högsta växeln, eller i "Drive" om din växel har en överväxel inställning. De flesta överföring controllers använder ett separat program för Drive inställning - en som höjer växlingspunkter och ökar skift fasthet. Om du kör en manuell växellåda, gas-motor fordon, sedan flytta vid ungefär 1000 rpm högre än vanligt och inte flytta in högsta växeln. Du kommer att vilja bo i motorns övre effektklass för att undvika onödigt betona antingen motorn eller transmissionen.
2

Crest backen försiktigt. När bilen når kullens krön, kommer den "tunga kropp försöka behålla samma rörelse uppåt medan de lättare hjulen kommer att sjunka tillbaka ned mot marken. Detta resulterar i en viss hiss, ett övergående tillstånd där du förlorar en viss kontroll över styrning, bromsar och acceleration. Vad du än gör, slå inte hjulet när du krön kullen, framhjulen ska återfå dragkraft innan bakhjulen, inducera en överstyrning (snurra ut) tillstånd om de är vänt när du landar
<. br> 3

bibehålla hastigheten när du går ner för backen, och motstå frestelsen att lägga i högsta växeln om du inte vill flyga ner för backen. Även automatiska växellådor, särskilt de med lock-up momentomvandlare, erbjuda en viss mängd motorbromsning. Att hålla transmissionen i en lägre växel kommer att öka motorns mekanisk fördel över hjulen, vilket gör att motorn att hjälpa till att upprätthålla en kontrollerbar hastighet. Tanken är att använda bromsarna så lite som möjligt, eftersom ridning bromsarna samtidigt går utför kan de överhettas och misslyckas.
4

Håll hjulet pekade rakt när du når botten av backen , speciellt om det är bara ett dopp i mellan två kammar. På samma sätt som bilen hade kraftigt uppsving när cresting kullen, har det nedåtgående tendensen när man kommer ut av det. Om vägen planar ut snabbt vid bottnen av en brant backe, kommer bilens nedåtgående tendensen överföra kortfattat en stor del av sin tyngd på rattar. Slutresultatet är snap överstyrning, ett tillstånd där bilen snabbt går från neutral hantering att knoppa benägen med liten eller ingen återhämtning tid.
5

Ta en kurva samtidigt gå uppförsbacke genom att försiktigt lyfta på gasen , men slår bromsarna så lite som möjligt. Vikt överför framåt vid inbromsning, vilket är varför nästan alla bilar har större och mer kraftfulla främre bromsarna än föder. Samtidigt går uppförsbacke, är de flesta av bilens vikt på bakaxeln, överföra bromsenergi till baksidan. Detta förflyttar bilens fulcrum bakåt, vilket resulterar i en brist på lyhördhet i början, följt av chassi oroande som vikt överföringar framåt och sedan studsar tillbaka. Tyngdkraften bör vara tillräckligt för att sakta ner utan att slå på bromsen.
6

Minska hastigheten om du måste vända när cresting en kulle. Detta är en mycket oförutsägbar ögonblick, när bilen momentant går ljus och förlorar dragkraft. Detta är en av de farligaste vrida förhållanden där ute, vilket är varför de flesta halvvägs-kompetenta väg planerare kommer att undvika att placera en sväng över en kulle crest. Du kommer att gå från något okänslig styrning till mycket lätt styrning och därefter att knäppa överstyrning när bilen landar. Använd extrem försiktighet.
7

Sakta ner till rätt hörn ingångshastigheten väl innan du skriver en nedförsbacke kurva. Downhill kurvor är kända för att inducera överstyrning för ett antal skäl. Du har redan fått en hel del vikt över framhjulen, och slår bromsarna kommer att överföra ännu mer av den fronten. Vrid ratten med så mycket vikt på fram-och framhjulen fastnar på trottoaren medan den bakre änden glider runt för att fånga upp. Tänk på detta extrema tillstånd som svänga kroppen runt framhjulen istället för att vända framhjulen själva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149556.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.