Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Clutch

Även automatiska växellådor är mycket vanligare, många auto entusiaster föredrar att köra en koppling. En manuell växellåda ger bättre kontroll och acceleration, och - om det görs på rätt sätt - minskar slitaget på bromsarna och motorn. Till nybörjare, driver en koppling kräver en brant, men kort, inlärningskurva. Innan du börjar köra, bekanta dig med kopplingspedalen och växelspaken med bilen utanför och handbromsen ilagd. Kopplingen är pedalen längst till vänster och växelspaken är vanligtvis belägen på den centrala golvpanelen mellan förar-och passagerarsätet. På vissa bilmodeller är växelspaken på rattstången. Instruktioner
1

Tryck kopplingen (när bilen är avstängd) med din vänstra fot och flytta upp i första, andra, tredje och fjärde växlarna, och sedan tillbaka ner. Öva tills du kan göra det utan att titta.
2

Skift i friläge och starta motorn. Lossa parkeringsbromsen.
3

Tryck kopplingen hela vägen in och lägger i första växeln.
4

Tryck på gaspedalen försiktigt medan du håller ner kopplingen .
5

Släpp kopplingen långsamt och jämnt. Om du släpper kopplingen för snabbt, eller inte ger det tillräckligt med gas, bilen kommer att rycka och stall. Det händer ofta att nybörjare, låt inte det hindra dig. Fortsätt att försöka tills kopplingen är helt frigjord och bilen är i rörelse.
6

Accelerera tills motorn börjar rev hög, vanligtvis vid ca 3000 rpm. Tryck snabbt på kopplingen hela vägen ner och flytta in i den andra. Släpp kopplingen och fortsätter att accelerera. Upprepa detta steg för tredje och fjärde växlarna. Det finns inget behov att släppa kopplingen gradvis, som med första växeln.
7

Tryck kopplingen och övergång till nästa växel ner vid sänkning av hastigheten. Släpp kopplingen och fortsätta köra. Om du går för långsamt i en hög växel, kommer bilen stå.
8

Tryck kopplingen, växling till neutralläge och dra åt bromsen vid stopp. Medan stoppad, hålla bilen i friläge och släpper kopplingen. Tryck på kopplingen och lägger i första växeln för att gå vidare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149544.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.