Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Motorcykel Lagar i Ontario, Kanada

I Ontario, Kanada, motorcyklar omfattas de flesta av de lagar som gäller för alla motorfordon. Ontario erkänner tre distinkta klasser av motorcyklar: standard motorcyklar, begränsad hastighet motorcyklar eller skotrar och motorassisterade cyklar eller mopeder. Licensiering för motorcyklister och mopedister är uppdelat i flera klasser, bland graderade licenser, som liknar elevens tillstånd i USA Definitioner

provinsen Ontario definierar en motorcykel som ett självgående fordon med ett säte eller sadel för föraren och som utformats för att resa med högst tre hjulen i kontakt med vägen. Den innehåller skotrar men inte motorassisterade cyklar eller "motorcyclettes." Det finns separata definitioner för skotrar och mopeder.

Enligt Ontario lag, en begränsad hastighet motorcykel (LSM) är en motorcykel som kan köras i minst 20 km /h men högst 44 mph. En LSM har en maximal förskjutning på 50 cc. Dessa LSMS tillverkade efter 1988 måste ha en märkning på fordonet som identifierar den som en "LSM /MVL."

En moped, eller motorassisterad cykel, definieras i Ontario som en cykel med pedaler för att driva cykeln som är manövrerbara vid alla tidpunkter. Dessa fordon är begränsade till hastigheter på 31 km /h eller mindre och kan inte ha en koppling eller motordriven växellåda som överför kraften till det drivna hjulet. De kan väga mer än 121 kg.


Ryttare och Lagar Passagerare Alla motorcykel operatörer i Ontario är skyldiga att bära en hjälm med en hakrem ordentligt fastsatta under hakan. Motorcykel passagerare under 16 år måste också bära hjälm med hakrem ordentligt fastsatt.
Utrustning Lagar

Ontario Lagen föreskriver vissa utrustningskrav för motorcyklar som drivs på allmänna vägar. Motorcyklar tillverkade efter 1 jan 1970 måste ha en strålkastare visar vitt ljus bara, och ett bakljus som visar rött ljus bara. Dessa lampor ska tändas när som helst att motorcykeln drivs på en allmän väg. Motorcyklar med sidvagn måste ha två strålkastare. Motorcyklar tillverkade före 1 januari 1970 är endast skyldiga att ha lyset på en halv timme före solnedgången till en halv timme efter soluppgången och när sikten är begränsad till 164 meter eller mindre på grund av otillräckligt naturligt ljus. Samtliga motorcyklar

drivs på Ontario allmän väg måste ha främre och bakre bromsarna, alla utrustade med en separat form av ansökan. Motorcyklar som tillverkas eller importeras till Kanada efter 1 jan 1971 ska ha minst en backspegel. Motorcyklar i Ontario är undantagna från lagen kräver en vägmätare.
Licensing Klasser

Ontario frågor 15 distinkta klasser av körkort. Motorcykelkörkort inkluderar Klass M, vilket gör att en förare att driva någon motorcykel, inklusive begränsad hastighet motorcyklar (mopeder) och motor-assisterade cyklar (mopeder). Förare med en klass M med villkoret L (LSM /Moped) får endast använda en begränsad hastighet motorcykel eller moped.
P Det finns också flera graderade nivåer av mc-körkort i Ontario, som liknar elevens tillstånd i US M1 licensen tillåter innehavarna att köra en motorcykel under vissa villkor. Innehavaren av en M2 körkort får köra motorcykel om de har en alkoholhalt i blodet på noll. Den M2 med villkorlig L (LSM /Moped) ger innehavaren rätt att driva en begränsad hastighet motorcykel eller moped endast med samma alkoholhalt i blodet begränsning som standard klass M2 licens.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149542.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.