Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur fungerar en lastbil guvernör Work

Den roll som en regulator är ganska självförklarande: det styr. I de flesta fall regulatorer är utformade för att begränsa rörelsehastighet hos fordonet, eller åtminstone för att begränsa motorhastigheten vid eller under en viss rörelsehastighet. När du ökar din motorvarvtal i en personbil med fordonet i parken eller neutral, kommer den inbyggda regulatorn förhindra motorns varvtal från att gå över 3000 RPM för att förhindra motorn eller inre lagret skadas. Semi-åkerierna har allmänt börjat använda varvtalsregulatorer för att hålla sina hyrda förare på väg inom skyltad hastighet. Typer av Governors
p Det finns flera typer av regulatorer som används i semi-truck världen idag. Mekaniska regulatorer använder roterande svänghjulsvikter och en kontroll våren för att hjälpa till att kontrollera hastighet dieselmotor. Servostyrt stil guvernörer förlitar sig på motorns oljetryck för att flytta en operativ koppling som är knuten till gasreglaget kopplingen. Hydrauliska stil regulatorer använder en ventilkolv som styrs av trycksatt olja och är ansluten till bränsle-kontrollmekanism. Pneumatiska regulatorer använda det vakuum som skapas av motorn för att styra ett membran som är ansluten till det bränslestyrande länkaget. Elektroniska regulatorer direkt anslutna till ECM eller en elektronisk styrbox i äldre applikationer och i allmänhet kan inte ändras utan specialiserad datorutrustning.
Governors Används på lastbilar

Governors används på dagens semi-lastbilar delas in i två kategorier: hastighetsbegränsande guvernörer och variabel hastighet eller alla guvernörer sortiment. Hastighetsbegränsande regulatorer förhindra truckföraren från att skjuta på bilen förbi en viss hastighet. Den vanligaste användningen av hastighetsbegränsande guvernörer är att hålla nere försäkringskostnader, samt att skydda lastbilen och lasten. Studier utförda av den amerikanska Transport Research Institute under 2007 rapporterade att 69% av företagen som använt sig av varvtalsregulatorer bygger den maximala hastigheten inställningen på skyltad hastighet i respektive verksamhetsområde.

Range Governors

Range begränsande guvernörer hindrar motorn från att resa tidigare varvtal som kommer att orsaka inre skador på motorn eller sjunker under en viss hastighet som kommer att orsaka att motorn går ojämnt. Generellt denna typ av guvernören kommer att tillåta föraren att trycka på gasen till 100% i varje växel utan att låta motorn att överskrida sin maximala hastighet. Range guvernörer används endast som ett medel för skydd mot motorskador och kommer inte hindra föraren från att göra vad han vill på något sätt med undantag av att blåsa upp motorn, förstås. Eftersom tekniken har ökat mest mekaniska regulatorer har ersatts av elektroniskt styrda enheter för att hjälpa till att förhindra manipulering. På denna typ av regulator ECM eller styrboxen förlitar sig på signalen från vevaxeln lägesgivare för att bestämma motorhastighet och kommer att stängas av pulser till bränsleinjektorerna att förhindra att motorn för att resa förbi den röda linjen eller kommer att öka bränsleflödet om Motorn börjar att falla under tomgång för att förhindra motorstopp.
hastighetsbegränsande Governors

hastighetsbegränsande guvernörer i stor utsträckning används av företag som hyr eller ge lastbilar inhyrda chaufförer. Dessa typer av regulatorer är bundna till en central styrenhet eller på nyare bilar är knutna till motorns styrenhet. På personbilar dessa regulatorer ställs in på lager rating av de installerade däcken när fordonet byggdes, eller till regeringen mandat maximal hastighet beroende på land eller marknad. I lastbilen världen men dessa guvernörer kontrolleras av operatören och ofta satt precis ovanför den högsta hastighet där lastbilen kommer att fungera. Driften av denna typ av regulator är ganska enkel, förlitar ECM på signaler från transmissionen differential eller hjulsensorerna hastighet och stänger pulser till antändning eller bränsleinsprutningar tills fordonet sjunker under en inställd hastighet. I de flesta fall den maximala hastighet en lastbil kan resa är 85 MPH trots att motorn och transmissionen är i stånd att färdas mycket snabbare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147688.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.