Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Konsekvenser av ett trasigt ljuddämpare

Automotive avgassystem är ganska tålig dessa dagar. Antingen genom oro för kvaliteten eller reglering efterlevs, att systemen är vida överlägsen de fordom. Trots detta kan en ljuddämpare skadas av väg upptining kemikalier eller långa drivar på stranden. Effekter med ett farthinder eller parkeringsplats bil-stopp kan vara att skylla. Oavsett orsaken, vara säker på att inget gott kan komma från att köra med en trasig ljuddämpare. Förgreningar kan variera från högst personliga resultat till effekterna av den globala proportioner. I örat

Ljuddämparen på de flesta system lager avgassystem lever upp till sitt namn ganska skickligt - hyssja motorljud till nästan omärkliga nivåer. Ljuden som flyr från en trasig ljuddämpare kan störa dina grannar, men en mer seriös utfallet kan bli permanent. Även grannar kan bländning och gryta, passagerarna är de som utsätts för förhållanden som är kända för att bidra till hörselnedsättning och tinnitus. Närheten och efterklang från vägytor förstärker farorna för förare och passagerare inneslutet ovanför racket. Längre perioder av exponering öka chanserna för irreparabel hörselnedsättningar. Addera näsan

Kolmonoxid är endast en komponent i avgaserna, men det kan vara den mest toxiska i koncentration. När rök lämnar avgassystemet förtid kan detta luktfri gas in i kabinen hos fordonet. Människor gömd i en bil trunk att smyga in i en drive-in-film, eller buntas under en filt i en rumble seat, ofta insjuknade och i vissa fall dödas. Uppkomsten av kolmonoxidförgiftning kan verka som ett trivialt fall av influensan. Huvudvärk och känna sig dåliga kan föregå djupgående förvirring, men nedsatt körning är ett omedelbart resultat som kan vara lika dödligt.
Ur fickan

Som alla nybörjare hot-rodder upptäcker snart, att ta bort alla avgaser restriktioner är en ineffektiv metod för att förbättra motorns prestanda. Motorer behöver avgasmottryck för allt från enklare luftflödet att minska luftföroreningarna. Computer sensorer beroende av korrekt tryck kan blint öka bränsleförbrukningen förgäves. Solids från oförbränt bränsle kan kombinera med regn och följa kroppsytor. Inte bara bränna dålig bränsleekonomi ett hål i fickan, men frätande föreningar äter genom panelerna fordonets kroppen också.
Förlora Race


Medan en ny Ljuddämparen kan tyckas dyrt, kostnaden är minimal i jämförelse med potentiella förluster. Oavsett om du prenumererar på någon vetenskaplig teori eller inte, är det ett faktum att luftföroreningarna skadar vår planet och våra personer. Den avgas-omvandlare i en bil med en läckande Ljuddämparen blir aldrig tillräckligt med värme eller tid att konvertera och minska gifter in vår atmosfär. Om bevarandet av den mänskliga rasen inte är ett övertygande skäl för ansvarsfullt bilismen, kanske en resa till polisen beslagta varan skulle vara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147677.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.