Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Kan Du bromsning och styrning om All strömmen bryts?

När bilen fungerar korrekt, kan du inte tänka på vad som skulle hända om din motor plötsligt stannade och bilen förlorat sin makt. Servostyrning och bromsar makt beror på motor eller elektrisk ström för att fungera korrekt, och samtidigt plötsligt bortfall av dessa system kan orsaka en akut situation, kommer du fortfarande att kunna styra och bromsa om du upplever en förlust av makt. Hydraulisk Assist Servostyrning

En hydraulisk servosystem styrsystemet använder trycket av fluid att hjälpa till att flytta styrväxeln som svar på förarens styrinformationen. Motorn driver en pump servostyrning med en rem och remskivor, trycksätta systemet servostyrning, som sedan levererar den vätsketryck till styrväxeln genom slangar. Ett system av ventiler inne i styrväxeln styra vätsketrycket som behövs för att hjälpa till med styrrörelser. Addera Electric Assist Servostyrning

Elektriska system använder en specialiserad elektrisk motor att ge stöd till förarens rattrörelser. Elektriska assist system började bli mer vanligt runt 2007, särskilt i GM-fordon. När bilarna gå mot mer progressiva drivsystem, såsom hybrider och elfordon, elkraft bistå styrningen kommer att se mer användning eftersom den drar nytta av system som redan används med fordonet, och kräver inte en ytterligare hydraulpump. Elektriska system brukar kräva mindre underhåll, och använda mindre kraft från motorn.
Överblick av bromssystem

När föraren trycker på bromspedalen, han driver en kolv inuti huvudcylindern, trycksättning bromsvätska. De hydrauliska tryck tvingar kolvarna att förlänga i bromsoken eller cylindrar hjul, tvingar friktionsmaterial att gnida mot ett stopp yta, bromsa fordonet. Power-assisted system använder antingen vakuum levereras från motorn från normal drift, eller hydrauliskt tryck som levereras från en hydraulisk pump som också kan användas för att underlätta styrning och intensifiera trycket levereras från förarens bromspedalen ansökan. Denna Assist minskar normalt pedalen resor och tryck som behövs för att stoppa fordonet på ett säkert sätt.
Förlust av Servostyrning

hydrauliska eller elektriska servostyrningen endast ger stöd till manuella system på plats. Om motorn stannar med ett hydrauliskt system eller elektriska strömavbrott i ett elektriskt system, kan bilen fortfarande styras, men med mer ansträngning från föraren. I detta fall kommer styrningen kräver mindre ansträngning vid högre hastigheter. Låg hastighet manövrar som vad du kan göra på en parkeringsplats kan vara mycket svårt, eller rentav omöjligt om föraren inte har tillräcklig armstyrka.
Effekter av strömavbrott vid inbromsning

Så länge det hydrauliska systemet är fortfarande intakt, kan föraren bromsa fordonet om motoreffekten försvinner. Ett vakuumsystem ger vanligen tillräcklig reservkraft under minst två tillämpningar av bromsen vid full effekt, men ett hydraulsystem kan förlora makten hjälpa omedelbart. När reservkraft är slut, kommer föraren behöver använda betydligt mer ansträngning för att trycka på bromspedalen för att stanna fordonet på ett säkert sätt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147674.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.