Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man kan stoppa en båt från Swaying

Bogsering en båt presenterar ett antal problem för förarna. Vikten av båten ökar mängden tid och avstånd behövs för att komma till ett stopp. En släpvagn som bär en båt kan också gunga. Denna gungande kan variera från minimal sida till sida rörelse som skulle kunna rubba oprioriterade objekt inuti båten till släpet svajar fram och tillbaka över körfält. Extreme vajande kan få båten att välta inne i trailern. Förare kan förhindra gungning genom att köpa ordentlig trailering utrustning, bogsering och säkert köra proaktivt när bogsering en båt. Instruktioner
1

Köp en tandem-eller dubbel-axel släpvagn om dragande en båt över 17 meter i längd. Till skillnad från en enaxlig släpvagn, tandem-axlar ger två eller flera uppsättningar hjul. Den extra axeln och hjulen håller släpvagnen mer benägna att röra sig i en rak linje, vilket förhindrar vajande.
2

Använd en trailer som placerar 15 procent av vikten av släpvagnen i tungan, eller en del av trailern som sträcker sig från lasten till När släpvagnen fäster till lastbilen. En tyngre tunga utövar mer nedåtriktad kraft på dragkroken och flyttar tyngdpunkten av vikten bogseras närmare till fordonet, vilka båda förhindrar svajande.
3

Shift någon produkt stuvade i båten till framsidan av båten. Flytta objekt till fören av båten kommer att bidra till att öka den tunga vikten och flytta tyngdpunkten längre mot dragfordonet.
4

avta långsamt det ögonblick båten börjar svänga när du kör uppför eller på plana ytor. Undvik frestelsen att slå till bromsarna eller påskynda när båten börjar svaja. Vid körning på en plan yta eller uppförsbacke, kommer båda dessa svar bara öka inflytande av trailern transporterar din båt.
5

Öka hastigheten på din bil en aning om båten börjar svänga när du kör nedförsbacke. Applicera gaspedalen varsamt, en ökning av det dragande fordonets hastighet ger trailern tid att komma ikapp till bilen. Eftersom släpet fångar upp till bilen, kommer det räta ut sin väg och sluta svajande.
6

Undvik gungning genom att manuellt ansätta släpfordonets bromsar innan bromsning, i förekommande fall. Vissa stater, som Kalifornien, kräver trailers till draget en styrenhet inne dragfordonet - denna regulator samordnar bromsning av fordonet med släpvagnens bromsar. Om handkontrollen erbjuder en manuell knapp, tryck på knappen för att börja bromsa släpet innan du börjar bromsa dragfordonet.
7

bromsa tidigt när man närmar stoppskyltar och stoppljus. Vikten av båten i trailern kommer att motstå broms-och skjut dragfordonet framåt som den försöker att sluta. Om en förare bromsar för plötsligt, kommer överskottsenergin av trailern och båten rör sig framåt skiftar också från sida till sida, vilket orsakar gungning.
8

Drive med hastigheter som är lägre än hastighetsbegränsningen . Den större hastigheten på din bil, desto mer sannolikt båten och trailern kommer att börja gunga.
9

Drive långsammare i höga vindar, särskilt om bogsering en båt med en minibuss. Till skillnad från en lastbil, fångar fyrkantiga formen av en minivan mer vind rör sig i sidled mot bilen och släpet. Vinden driver sedan minibuss till sidan, som föraren korrigerar bilens väg, börjar vagnen att gunga i takt med minibuss sida-till-sida rörelse

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147654.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.