Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Typer av asfalt

Asfalt är ett naturligt förekommande material som härrör från råolja. Naturlig asfalt är svart, mycket klibbiga och mycket viskös, vilket betyder att den är tjock och motstår krafter anbringas på den när i ett flytande tillstånd. Efter raffinering, är naturasfalt kombineras med en mängd olika material för att skapa asfaltbetong, som används för konstruktion. Asfalt betong brukar kallas asfalt eller asfalt. Asfaltbetong

Asfaltbetong är en härledning av destillerade råoljor som blandas med ballastmaterial, såsom sand, grus, sten och återvunnen betong. Fördelningen av dessa material, och tillverkningsprocessen själva, skapar skillnaden mellan de två vanligaste typerna av asfalt som används i konstruktionen:. Valsade och gjutasfalt
Rolled Asfalt
< p> Rolled asfalt är den vanligaste formen för byggnation. Den är gjord av en liten del av asfalt och en stor del av ballastmaterial, vilket ger det en kornig textur och gör den extremt tålig. När den rullade asfalt görs måste asfalten upphettas till mycket höga temperaturer så att den kan kombineras noggrant och binda med aggregaten. Rullade asfalt används för att göra grannskapet vägar samt landningsbanor.
Gjutasfalt

Gjutasfalt är en tätare, segare version av valsad asfalt. Det är gjort med en högre bitumen, eller bindemedel, innehåll, vilket gör den mer lämpad för en sådan byggnad användning som bro trall, korsningar trafik och tak. Aggregaten i gjutasfalt utgör mindre av den färdiga produkten än valsad asfalt, vilket gör det smidigare och mer följsamma när det upphettas till mycket höga temperaturer.
Roofing

Asfalt är används för takläggning grund av sin hållbarhet och vattentäta egenskaper. Gjutasfalt höga bitumen innehåll gör det bäst för tak bältros. När gjutasfalt som tillverkas, det värms upp till 356 grader Fahrenheit, vid vilken punkt det blir bredbar och hårdnar till en ogenomtränglig barriär som är perfekt för bältros. Polymerer ofta läggs till bredbara asfalten, som läggs över cellulosafibrer, toppade sedan med väderbeständiga mineralgranulat. Resultatet är tålig men ändå flexibel, skydd mot väder och vind.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147645.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.