Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Bromsoken Explained

Bromsok är en avgörande del av bromssystemet på alla fordon, eftersom de utför den mekaniska aspekten av bromsverkan. Korrekt förståelse bromsoken, deras funktion och drift, hjälper dig att identifiera problem när bromsarna inte fungerar på rätt sätt. Även grundläggande information kan ge dig insikt i bromssystemet och bromsok, utan tidigare erfarenhet av att utföra mekaniska reparationer på din bil, är det bäst att ta bilen till en mekaniker när det gäller reparationer eller problem med bromsarna och bromsok. Funktion

bromsok fungerar som en klämma på hjulets rotor för att stoppa hjulet vrider sig när du bromsar. Genom att trycka på bromspedalen aktiverar en tryckstång som trycker mot en huvudcylinderns kolv som tvingar vätska in i en tryckkammare och under hela den hydrauliska bromsen slangsystem. Fluiden tvingas genom de hydrauliska bromsledningar ankommer för bromsok där det fungerar på bromsok kolvarna tätas med O-ringar. O-ringarna förhindrar vätska från att läcka ut i systemet. Bromsok kolv trycker mot bromsbeläggen på vardera sidan av rotorn, vilket pressar eller "griper" rotorn för att sakta ner. Bromsbeläggen använder friktion för att stoppa den rullande bilen och är väsentliga för säker stopp för att förhindra olyckor.
Material

flesta bromsok består av aluminium, eftersom aluminium är mycket stark, men ett lätt material som kan hantera den konstanta slitage som finns i bromssystemet. Minimera vikt är avgörande för utformningen av ett fordon och använda smidda eller gjutna bromsok i aluminium broms hjälper uppnå detta mål. Ibland magnesiumlegering används, men det är dyrt och ofta reserverad för racerbilar. De broms rotorer är gjorda av ett hårdare metall, eftersom friktionen mot rotorns yta vid bromsning kan böja eller varp lättare metaller.
Construction

Bromsok kan vara ett eller två bitar och innehåller kolvar eller cylindrar tillverkade av aluminium eller stål. Tvådelade designer är billigare att tillverka, men har vissa nackdelar, som inkluderar flex, mindre närvarande i ett stycke design. Bromsoken håller bromsbeläggen och har kanaler som accepterar bromsvätska som aktiverar kolven att pressa bromsbelägget mot rotorn.
Frågor

Fordonsbromsar don 't fungera fullständigt, om luft införs i det hydrauliska vätskesystemet, om systemet läcker bromsvätska, är bromsbeläggen slitna bortom säker användning eller om det finns en betydande mängd av skräp som förhindrar kolven från att röra sig bromsbelägget på plats för att sluta. Byt ut eller reparera slitna bromsoken, men nya bromsok kan vara dyrt, så när det är möjligt, få dem reparerade. De flesta fordon kommer att uppvisa en varningslampa eller kommer att dra i en viss riktning, om det finns ett problem med din bromsoken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147644.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.