Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man undviker en Power Skid

Förhindra bilen från att gå in i en power slide är en svår färdighet att bemästra. Det handlar omedelbart reagera på bilens rörelser och vara medveten om väglaget vid alla tidpunkter. Det är här drivande medvetenhet som är den svåra delen att bemästra, ständigt tittar på is, snö eller ens oljeutsläpp på motorvägar under lätt regn. Medan power slides under drift tävlingar kan vara kul att titta på, en power slide på vägen när du inte är uppmärksam på körningen kan snabbt vända dödliga. Instruktioner
1

Approach hörn långsamt, försiktigt bromsa istället för att mosa bromsarna i sista minuten. Under våta eller snöiga väder, är en bils bakre änden benägna att svänga ut, särskilt om bilen är bakhjulsdriven och utrustad med trumma bak bromsar, som är mindre kraftfulla än fordonets främre bromsarna. När du bromsar hårt, är vikten på bilen överförs till framsidan av bilen, och bakdäcken är mer benägna att låsa upp, vilket får dem att sladda över den våta ytan snabbare än den tyngre främre delen av bilen kan flytta. I dessa fall är det enda sättet den bakre delen av bilen kan gå åt sidan, skicka bilen i sladd.
2

Drive i en reaktiv sätt när förhållandena är dåliga. Varje gång du kör, bör du vara uppmärksam på exakt vad du gör, men det är oerhört viktigt att göra det när man kör i snö eller våta förhållanden. Genom att vara beredd att reagera och uppmärksamma, kan du undvika de situationer som kan leda till en ström sladd, eller åtminstone hantera dem snabbt innan bilen snurrar utom kontroll.
3

Styr in i sladd om dina bakdäcken har brutit dragkraft och bilen slirar. Även om detta kan verka kontraproduktivt intuitivt, är det bästa sättet att rätta till en makt sladd för att ta bort foten från den gas, undvika bromsarna, och vrid ratten på bilen hela vägen in i samma riktning som baksidan av bilen gungar. Detta förhindrar att framhjulen från att få sidled dragkraft, som kastar den bakre delen av bilen längre in i sladd. Vid extremt dåliga förhållanden, kommer detta inte helt korrekt en makt sladd, men det kommer att minimera de skador som orsakas av sladd och kan hjälpa dig att stanna kvar i ditt eget körfält.
4

Installera nya däck på ditt fordon, inklusive vinterdäck under vintern. Många medar orsakas av en enkel brist på dragkraft mellan däck och vägbana. Om du bor i ett nordligt klimat där det är tungt snöfall under vintern, du absolut inte kan göra utan en uppsättning bra däck när snön flyger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147638.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.