Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Principerna för PPAP

Produkten del godkännandeprocessen är en obligatorisk del av tillverkningsprocessen för delar som används i bilindustrin för tillverkare och leverantörer av delar till en kund. Användningen av PPAP-systemet kräver, och den process som beskrivs i den internationella standardiseringsorganisationen kvalitetsnorm 16949, med processen och principerna för den process som beskrivs i Automotive Industry Action Group handbok om PPAP. Dokumentation

PPAP skapades som en industri riktlinje kräver att leverantören av fordonstillverkning delar och verktyg för att lämna specifika rapporter och dokument avseende produktion och forskning process som används för att skapa den medföljande delen. I processen, är delar tillverkarna skyldiga att lämna 18 dokument med prov delar. Dessa dokument innehåller design behov, tekniska dokument förändring, kontrollplaner, produktprover och likare. Rekord av efterlevnaden måste också ingå i de inlämnade dokumenten för att säkerställa de delar tillverkas i önskad kvalitet och tillverkning.
Använd

Även den huvudsakliga användningen av PPAP är för tillverkning och produktion av nya delar, måste processen också fyllas när ändringar görs på delar eller tillverkningsprocessen sig att säkerställa kvaliteten på produktionen förblir konstant. Skälen för att slutföra processen innefattar förflyttning av tillverkning verktyg och utrustning till nya platser, det överlåtande av verktyget processen till en ny leverantör och användning av olika material i tillverkningsprocessen. PPAP är också klar när nya, reparerade eller renoverade verktyg används i delar produktion och när ändringar görs av delar och teknik eller verktyg process. <
Principer
p> Användningen av PPAP riktlinje är att öka effektiviteten i produktionen för fordonsindustrin genom att säkerställa miniminormer för produktion av delar och delar produktionsprocessen. Användningen av PPAP och ISO 16949 standarden är också utformade för att säkerställa bilindustrin tillverkare, såsom Chrysler och Ford, är nöjda och har förtroende i produktionsprocessen, enligt Midlands Technical College.

Nivåer

Oberoende av kund, leverantör och typ av del som tillverkas, de PPAP riktlinjer kräver slutförandet av alla de delar av PPAP. Det finns fem nivåer av PPAP, med nivå 1 den lägsta nivån av dokumentation som krävs för att överlämnas till kunden. För en nivå 1 PPAP inlämning leverantören måste lämna endast en del inlämnande teckningsoption, men alla andra delar av PPAP måste fyllas tillsammans med PPAP förhandlingarna över kontrollplan för tekniska delar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147637.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.