Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur relativ hastighet beräknas

Vad händer när en bil kraschar vid 55 miles per timme? Svaret på denna fråga kan bero på den relativa hastigheten eller relativa hastigheten av bilen och sitt mål. Till exempel, om det kraschar in i den bakre änden av en bil går 56 mph i samma riktning, kommer resultatet att bli annorlunda än om det kraschar in i en bil går 56 mph i motsatt riktning. Relativity

Albert Einsteins relativitetsteori säger att all rörelse är relativ till en definierad fixpunkt. Till exempel, om två bilar rör sig i samma riktning, kommer deras hastighet i förhållande till marken vara annorlunda än deras hastighet i förhållande till varandra. Om en bil går 35 mph (i förhållande till marken) och den andra går 45 mph (i förhållande till marken), är deras hastighet i förhållande till varandra endast 5 mph. Addera Hastighet

Hastighet är mätning av hur snabbt ett objekt rör sig relativt ett fast föremål. Denna mätning innehåller inte någon hänvisning till riktning. En hastighetsmätning, såsom miles per timme eller meter per sekund, inte tala om för läsaren vilken riktning föremålet rör sig med den hastigheten.
Velocity

Velocity är en mätning av hastigheten som också innehåller en riktning. Velocity är faktiskt mätning av den hastighet med vilken ett objekt ändrar position. Till exempel kan ett fordon ha en hastighet av 35 mph öster och en hastighet av 35 mph. Ibland, hastighet och mätningar hastighet resulterar i olika antal, till exempel i fallet med ett föremål som rör sig bakåt och framåt. Till exempel, om en person tar två steg framåt och två steg tillbaka, skulle hans hastighet vara noll eftersom han inte har bytt plats.
Beräkningar för parallell rörelse

Beräkning av relativ hastighet är faktiskt en beräkning av relativ hastighet eftersom riktningar är viktiga faktorer i beräkningen. Den relativa hastigheten hos ett föremål är lika med hastigheten av ett rörligt objekt adderas till hastigheten hos den andra rörliga föremålet. Till exempel är ett plan som färdas med 100 km /h med en 25 mph medvind färdas vid 125 mph i förhållande till marken, som är summan av planets hastighet läggs till vindens hastighet. Omvänt, om planet färdas in i en motvind på 25 mph, är planets hastighet relativt marken 75 mph.
Beräkningar för tvådimensionell Motion

något mer komplicerad ekvation kan användas för att bestämma relativ hastighet när båda föremål inte färdas längs parallella banor, såsom ett plan som reser med en sidovind. När de två vektorerna som skall tillsättas är i rät vinkel mot varandra, kan Pythagoras sats användas för att hitta den relativa hastigheten av planets resor. Först, Fyrkant planets hastighet och lägga till det i kvadrat vindhastigheten. Sedan tar kvadratroten av det totala. Resultatet kommer att vara planets relativa hastigheten. Till exempel, om det plan färdas med 100 km /h med en sidovind av 25 mph, kommer den relativa hastigheten vara 103,1 mph, som är kvadratroten av 10 tusen-vid-625.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147626.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.