Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Snatch Strap Vs. Bogserlina

När dragfordon down the highway, genom stan eller bara flytta dem ett par meter för att frigöra dem från att fastna i lera, snö eller is, är det viktigt att använda rätt band för ändamålet. Både ryck remmar och bogsera rep har egenskaper som gör dem lämpliga för användning i olika situationer. Sträck

Medan både bogserlinor och ryck remmar används för att dra eller bogsera en bil och har ofta samma typ av krokar, är skillnaden mellan dem hur mycket ger var och en har. En bogserlina är en statisk linje, utan stretch, medan ett ryck rem sträcker sig upp till 20 procent av sin längd när bära vikt.
Lämpliga bogserlina Situationer

bogserlinor används oftare för bogsering havererade fordon än rycka band eftersom de håller upp bättre. På grund av den elastiska karaktär ryck bandet, kan det slitas ut eller bryts ned snabbare än bogserlinan. Bogserlinan kan bära tyngden av den uppdelade fordon under längre tid medan ryck remmen är avsedd för kortare tids användning.
Lämplig Snatch-Strap situationer

ryck bandet används ofta när man återhämtar fordon som fastnat. Elasticiteten i ryck bandet underlättar de krafter på både fastnat och dragfordon och minskar ryck när linan stramar mellan fordonen. Minska ryck kan innebära mindre risk för skador på båda fordonen. Snatch remmarna hålls ofta med fordon som används för off-road arbete där det finns en god chans att ett fordon skulle fastna.
Storlekar och dimensioner

bogserlinor och rycka remmar finns i olika längder och kapacitet vikt som kommer att bero på typen och tjockleken av materialet. Bogserlinor finns så korta som 10 fot för en lätta rep, eller så länge som 50 meter i en tung modell och kan vara klassad för bogsering så hög som 200.000 pounds. Snatch banden är vanligtvis mellan 20 - och 50-meter lång och har bogsering kapacitet enligt 25,000 pounds Addera
. .from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147623.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.