Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Nackdelarna med Texting stundkörning

Textning har blivit ett viktigt medel för kommunikation. Barn och vuxna kan alla ses febrilt knacka ut meddelande efter meddelande. Tyvärr har många av dessa människor tar ofta sin textning i bilen. Även om detta kan tyckas vara multitasking, det finns flera nackdelar med att göra så. Inte minst av dessa är de fakta som textning under körning är störande och i många stater, illegala. Distraktion

Folk tror att de är bra på multitasking, men i själva verket är det tvärtom. Liksom en dator, kan den mänskliga hjärnan bara göra en sak i taget, så multitasking är egentligen bara växlar mellan två uppgifter så snabbt som möjligt. Tyvärr kan hjärnan inte utföra dessa funktioner så snabbt som en dator. Eftersom både körning och textning kräver koncentration, varken får den uppmärksamhet den verkligen behöver. Detta kan orsaka textning och, ännu viktigare, de drivande för att lida.
Dangerous

textning under körning kräver att föraren kontinuerligt ta ögonen från vägen. Föraren måste också använda en hand för textning, betyder som den inte används för att styra bilen. National Highway Traffic Safety Administration rapporterar att under 2008 fanns det 5.870 dödsfall och ytterligare 515.000 skadade i olyckor där distraherad körning var en faktor. Textning under körning är distraherad körning.
Dyrt

Alla som har haft en olycka vet hur dyrt det i slutändan kan bli. Åtminstone, kan även mindre reparationer av en bil bli mycket kostsamt. Ansvar för skador på passagerare, kan personer i andra fordon och fotgängare stöter på tusentals dollar. Ökningar i försäkringspremier till följd av olyckor är en annan kostnad som måste vägas in
Det är mot lagen

att hantera frågan om textning förare, många stater antagit lagar som specifikt förbjuder det. The Governors Highway Safety Association rapporterar att, som av 2011, har 34 stater antagit anti-texting lagar. Av de 31 stater anser det vara en primär brott, vilket innebär att en officer kan göra ett stopp som enbart bygger på textning under körning. Det är ofta bara ett citat brott med en liten fin, men en biljett är alltid jobbigt. Flera stater tar frågan så allvarligt att de skryta om att ha "den tuffaste textning lagen i landet." New Jersey och New York kommer att öka böterna till hundratals dollar och poäng ökar mot körkort, med återfallsförbrytare inför licens fjädring. Utah, har dock gjort textning under körning ett brott. Om en drivrutin textning och dödar någon, behandlas på samma sätt som om en berusad förare gjorde det och bär ett straff på upp till 15 år i fängelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147622.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.