Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Olika färger av Road Flares

En väg flare är en magnesium-drivna tända eld som brinner i ca 15 till 30 minuter. Brottsbekämpning eller konsumenter använder oftast bloss för att signalera att det finns en olycka på en väg, facklor varna förarna när de kommer på vägen att sakta ner och köra försiktigt för att undvika haveri och utryckningsfordon. Förutom förbränning-baserade facklor, det finns också nödraketer som använder el för att gnista tänds inom enheter färglins. Grön

En studie utförd av National Criminal Justice Reference service (NCJRS) fann grönt är en färg som de flesta förare kan se lätt, både i mörker och i ljus. Däremot fann studien att förarna är ofta osäker på vad detta ljus betyder. Många förare kanske inte vet grönt generellt skulle signalera att en förare behöver köra försiktigt, särskilt eftersom grönt betyder oftast "go" med trafikljus. Trots flera studier stöds av NCJRS staten att grönt ses av de flesta förare i alla förhållanden.
Låga Avstånd Flares

Långdistans bloss kan hjälpa signalera en varning över miles för förare. Men, för att betona de försiktiga situationen förarna måste ta när du kör genom en olycka, citerade några studier av NCJRS staten som förare tenderar att se mer försiktiga färgade lampor på kortare avstånd. Därför, bloss såsom orange eller rött, som förare tenderar att associera med försiktighet fler bättre ses av förarna vid en närmare miljö nära olyckan. En studie fann att nödraketer, tillsammans med kompletterande material som kottar och glowands, åtminstone bör placeras en fjärdedel mil från olyckan.
Starka färger

Vad de flesta förare tenderar att betrakta som varningslampor kallas de starka färgerna. Dessa färger är rött, orange och gult. En kombination av gul-grönt är också tillfredsställande. Många statliga myndigheter, till exempel staten Oregon, mandat att deras väg och vägarbetare bära kläder som är mestadels av dessa färger. Färgerna reflekterar ljus bättre på arbetarna så en förare inte skynda vårdslöshet genom konstruktion eller genom en olyckshändelse. Med dessa färger i åtanke, gör NCJRS notera att rött, orange och gult också betraktas ljusa färger att förarna kommer att märka, tillverkare skapar bloss i dessa färger också. De flesta förare kommer att veta, från dessa färger, som de skulle köra försiktigt.
Fluorescerande färger

fluorescerande färger är kända för att hjälpa förarna ser försiktiga körsituationer, exempelvis byggsektorn eller en olycka, under toppen av dagsljus. Sådana fluorescerande färger inkluderar ljusgul-grönt och orange. På grund av starkt solljus, kan föraren inte kan se varningsfärger på vägen. Facklor (och säkerhetsutrustning) som är slitna med mer fluorescerande färgerna kan hjälpa föraren att se en olycka upp framför sig när solen är ljus under dagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147615.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.