Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Regler för Roundabout Korsningar

En rondell är en rund korsning används på många vägar, som avser att hjälpa till att flytta trafikflödet på ett smidigare sätt. De är också utformade för att hålla trafikflödet säkrare och effektivare. Det finns två typer av cirkulationsplatser, som omfattar singel-lane och flerfiliga rondeller. Alla rondeller använder samma regler för förare som kommer in och ut genom dem. Fördelar

Rondeller erbjuder många fördelar för städer och förare. Enligt Federal Highway Administration och Insurance Institute for Highway Safety, minskar användningen av rondeller skada kollisioner med 75 procent och minskar dödsfallen i kollisioner med 90 procent. De hjälper också minska förseningarna och förbättra trafikflödet eftersom förarna inte väntar på stoppa ljus. Installationen av en rondell är också billigare än att installera och underhålla trafikljus.
Avkastning till Drivrutiner

En huvudregel för körning genom rondeller är att förare måste ge till andra förare. Som förare kommer en rondell, måste föraren ge till de bilar som redan är inne i rondellen.
Bo i Lane

När du anger rondellen, bo i rätt körfält. Om du svänger höger vid första avfarten, stanna i höger körfält. Om du går runt i rondellen till andra utgångar, stanna i vänster körfält tills din exit strategier. Förare kan också utföra u-svängar i rondeller. Om att göra det, stanna i vänster körfält tills du avslutar på den plats där du skrev.
Undvik att stoppa

En viktig regel när du kör igenom en rondell är att du kan inte sluta. Förare måste ge, men stannar inte bör förekomma. Om inkommande trafiken kommer, ge till bilar och bromsa, men in i första bästa tillfälle möjligt.
Avkastning på fotgängare

flesta rondeller innehåller övergångsställen på alla fyra ingångar och utgångar. Fotgängare har rätt att passera när det behövs, och bilar måste ge till dem. Om detta inträffar, sakta ner och låta fotgängare kors, men försöker att undvika stopp.
Blinkers

Som du skriver, avfart och byta körfält i en rondell, alltid använda blinkers. Detta informerar andra chaufförer av dina avsikter och uppmuntrar ett jämnare trafikflöde. När du kör igenom en rondell, alltid titta på andra bilar och användningen av sina blinkers för att hålla dig informerad om sina avsikter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147614.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.