Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Skillnader i kolfiber & Fiberglass Hjälmar

Säkerhet hjälmar för motorcykel tillverkas från en mängd olika material. Kolfiber och glasfiber är två av de vanligaste materialen i kommersiellt tillgängliga hjälmar. De har olika fysikaliska egenskaper och olika styrkor och svagheter. Entreprenad

Tillverkarna gör glasfiber och kol hjälmar fiber i ett ganska liknande sätt. De enda verkliga skillnaderna är de kemiska sammansättningarna av de lösningar som används för att bygga skalet. Strängar av fibrer successivt byggs upp i lager inuti en gjutform. Tillverkaren förseglar varje lager på plats med ett harts, som får torka innan du klistrar nästa lager över toppen. Fibrerna i varje skikt köras i olika vinklar till varandra, vilket skapar större vridhållfasthet mellan skikten.
Vikt

Kolfiber är betydligt lättare än glasfiber. Det är vanligt i flygplan, sportbilar och militär utrustning av denna anledning. En lätt hjälm förbättrar förarens säkerhet eftersom det minskar trötthet. Hjälm design är oftast en kompromiss mellan de olika egenskaperna hos ett material. Ju lättare en hjälm är, desto lättare är det för föraren att bära, men om det är för ljust, kommer styrkan att äventyras.
Resilience

Glasfiber hjälmar är starka, och har visat sig vara effektiva motorcykelhjälmar under många års användning. Dock är glasfiber sprött jämfört med kolfiber, och tenderar att avleda inverkan energi genom att splittra. För de flesta effekter, är detta inte ett problem, hjälmen absorberar effekten och ryttare är OK. Men när en ryttare lider två effekter i en krasch, till exempel faller av cykeln och sedan glida in i ett hinder, skulle Hjälmen äventyras av det första slaget, vilket gör att andra att skada föraren. Kolfiber hjälmar har betydligt mer flex och "ge" i det yttre skalet, erbjuder skydd mot olyckor av detta slag.
Pris

Glasfiber alltid varit billigare alternativ för motorcykelhjälmar. Kolfiber är ett "prestige" material och betingar en hög prislapp på grund av dess högre kostnader för produktion och tillverkning. På vissa sätt, speglar detta en lämplig marknad för varje typ. De dyra kol hjälmar är mer sannolikt att köpas av människor ridning högpresterande race-färdiga maskiner, som är mer sannolikt att vara inblandade i hög hastighet kraschar som skulle kräva extra skydd. Glasfiber hjälmar är mer än tillräckligt för de ryttare på långsammare maskiner, mer sannolikt att vara inblandade i mindre spill.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147611.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.