Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur du korrigerar Oversteer Efter Asfalt modifieras

Oversteer inträffar när en förare gäller för mycket rattrörelser, oftast som en bil in i en kurva, vilket gör att bilen att börja snurra. Överstyrning är den underliggande orsaken till de flesta fordon olyckor med rollovers. Enligt en studie från National Highway Traffic Safety Administration, rollovers står för mer trafik dödsfall än någon annan singular typ av krasch. Den typen av ytan ditt fordon är på kan avsevärt påverka hur den presterar i en överstyrning. Till exempel kommer en sliten eller trafik-polerat vägbanan vara halare än en nyligen asfalterad väg. Att lära sig att rätta till en överstyrning verkligen kan rädda ditt liv. Instruktioner
1

Ta bort foten från av acceleratorn. Försök inte att påskynda ut ur spinn. Låt bilen att sakta ner naturligt på grund av friktionen på vägens yta.
2

Håll din fot från bromspedalen. Det finns en frestande att tillämpa bromsarna för att bromsa fordonet. På så sätt kommer du att förhindra att hjulen fritt roterande, vilket innebär att din förmåga att styra fordonet något mer allvarligt kommer att minska, om inte elimineras. Om hjulen inte kan rotera, kommer din bil glida och du kommer att ha någon kontroll.
3

styra fordonet i den riktning du vill att det ska gå. Detta bör vara den riktning i vilken fordonet färdas. Om du har styrt för långt åt vänster, kommer bilen att rotera moturs. Du kommer att vilja noggrant styra framdäcken tillbaka mot den riktning du vill att bilen ska rubriken, i detta fall åt höger. Målet är att göra det möjligt försöker få grepp så att du kan återta kontrollen.
4

styra fordonet till en säker plats. Försiktigt och långsamt köra fordonet av vägen och ut på axeln om det är säkert att göra så. Om axeln inte är säker, kör till en parkeringsplats eller annan säker plats att kolla in din bil.
5

Återfå din kompositör och förbereda dig att avsluta din resa säkert.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147609.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.