Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Fakta om Side-Impact Beams

De flesta moderna bilar och lastbilar använder stansad metall, maskin-svetsad uni-organ. Dessa komplexa former av relativt tunn plåt är speciellt konstruerade för att stå emot effekterna av en kollision. Detta koncept benämns ofta som en "deformationszon." Medan deformationszoner har varit ännu säkrare än den äldre metoden att använda mindre teknik med tjockare stål, för år, var de tunna dörrarna kvar sårbara för kollision förrän tillkomsten av side-stötbalken. Struktur

sidokollision balken är en metall och /eller sammansatta mekaniska ledamot som lateralt spänner den inre delen av sidoluckan på ett fordon. Balken syfte är att absorbera energi från en vinkelrät påverkan, skydda bilens passagerare. Sidokollision balkar effektivt förstärka vad som har varit en soft spot i bilar och lastbilar. Addera Engineering

Det sätt på vilket sidokollision balkar skyddar kabinen i ett fordon är annorlunda än hur deformationszoner och plåt exteriör skydda passagerarna. Deformationszoner sprida energi. Sidokollision balkar absorberar även energi genom böjning, eller den energi som krävs för att böja strålen. Men de förlitar sig också på draghållfasthet. Föreställ strålen som ett rep över dörren posten. Det kräver inte energi för att böja repet, men om du försökt att gå igenom det, skulle du behöva sätta tillräckligt med spänning på repet för att bryta den innan den passerar genom den.
Säkerhet

Insurance Institute for Highway Safety började testa och spåra sidokollisioner 2003. IIHS rapporterar att omkring 25 procent av alla dödade i trafiken förekommer i sidokollisioner. Den IIHS genomför egna sidokollision krocktester som bättre speglar dagens högväxt stadsjeepar än prov tidigare utförts av National Highway Traffic Safety Administration. Det är svårt att isolera sidokollision balkar i aktuell statistik krocksäkerhet eftersom andra befordringar, som sido-krockgardiner, har utvecklats i samklang med sidokollision balkar. Vad som är tydligt från testerna är att singel-och multi-strålar är mycket effektivt för att förebygga en annan bil från att komma in i kabinen för den skyddade bilens hytt. Data från Dödsfall Analysis Reporting System stödjer säkerheten effekterna av sidokollision balkar.
Förordningar

Början i 1973, tillämpade Federal Motor Vehicle Safety Standard 214 endast bilar, enligt NHTSA. Färs data användes för att spåra omkomna i sidokollisioner, vilket stödde en korrelation av dörr förstärkningar och säkerhet. År 1993 hjälpte Färs uppgifter utvidga säkerhetsstandarden att omfatta alla lätta lastbilar, som nu skall vara utrustade med sidokollision balkar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147600.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.