Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Utvecklingen av Traffic Light Signal

I slutet av 1800-talet som fler människor började köpa och köra bil, insåg stadsplanerare att förlita sig på hyfs ensam inte kommer att hålla vägarna säkra. Ursprungligen poliser riktad trafik vid upptagen korsningar, men som trafikstockningar ökade ingenjörer började arbeta på sätt att automatisera trafikkontroll. Första signalerna

första belysta trafiksignal skapades i 1868 nära Houses of Parliament i London. Det uppfanns för att hjälpa en polis dirigera trafiken. Signalen var en lång inlägg med rörliga armar som gör att fotgängare och förare vet när du ska sluta och gå. Röda och gröna linser belystes med gasdrift på natten. Den första elektriska trafikljus signal skapades 1912 i Salt Lake City, Utah. Tvåfärgade lampor installerades i Cleveland, Ohio, 1914. William Potts, en Detroit trafikpolisen superintendenten, uppfann den första fyra-vägs trafiksignal med tre färger in1920.
Colors

Tidiga trafikljus var bara rött och grönt. Dessa signaler skulle varna bilister om en förestående ljus förändras genom att antingen gå helt mörkt i tre sekunder eller överlappande rött över grönt i några sekunder. År 1925 skapade Attika Traffic Signal Company den första nedräkningen typ av trafiksignal med mindre lampor som gick ut en efter en för att visa hur mycket tid kvar innan den röda eller gröna ljuset ändras. Potts var först med att använda en gul försiktighet ljus.
Placering

Den vanligaste trafikljus signal innan 1920-talet var en ledstjärna på en piedestal. Det var ofta placerade i mitten av korsningar. En annan trafiksignal av denna epok, som kallas en "svamp", hade en lätt placeras låg på marken med en bur över det. På smala gator signalerna suspenderades från lyktstolpar. När elljus blev vanligare städer började hänga signaler från elkablar över vägen.
Storlek och Illumination

Även trafik ljussignaler har använt samma tre färger för mer än 75 år har storleken av ljuset ökas. Potts första trafikljuset hade 4-tums linser. Dagens trafikljus har oftast större, 12-tums linser. Första trafikljuset signaler belystes med acetylen, gas eller batteri. Som av 2011 de använder elkraft. Standarden i årtionden har varit en enda glödlampa, förstärkt med en speciell lins. Många signaler ändras till lysdioder, som är ljusare, längre livslängd och mer energieffektiva. De första trafikljusen kontrollerades av en polis
Automation

trycka på en knapp för att ändra signalen. År 1917 William Ghiglieri uppfann en signal som skulle förändra automatiskt med jämna mellanrum. En annan uppfinnare skapat ett ljus som använde en mikrofon för att detektera en bils tutande horn, och signalen ändrats till 10 sekunder. Idag är en mängd olika metoder används för att styra signaler trafikljus. Många typer av sensorer kan detektera trafikvolym. Datorsystem använda data för att justera signalen gånger för att förbättra trafikflödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147588.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.