Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Att lära sig att dra tillbaka en traktor

Säkerhetskopiera en traktor går bortom alla färdigheter som lärs ut i Förarens Ed. Eftersom en traktor har en vändskiva, eller pivotpunkt, kommer vagnen att gå den motsatta vägen från hur ratten vrids (om du styra från toppen av hjulet). Men med fokuserad praxis, tålamod och några orangea koner, kan uppgiften att bemästra. Nybörjare lastbilschaufförer ska träna med kottar och använder en spotter tills de lär sig genom erfarenhet hur att förutse vinklar och utföra uppgiften. Saker du behöver
parkering kottar lot
eller docka
Visa fler instruktioner
1

Skapa en gränd för din lastbil genom att placera praxis kottar i form av en docka. Placera din bil genom att hålla lastkaj eller kottar praxis på förarsidan. Kör sakta framåt, förbi munnen av ditt mål. Stanna trucken när baksidan av släpet är sex till åtta meter framför öppningen som du vill säkerhetskopiera till. Vid denna punkt släpvagnen bör vara mer eller mindre i linje med traktorn och vid en 90-graders vinkel till mynningen av ditt mål.
2

"Jack" släpet. Uttrycket "stöttning" innebär att du skapar en vinkel genom att peka på baksidan av transporten i den riktning du vill att det ska gå. En grundläggande inställning att prova är den 45-graders "Alley Dock." För att åstadkomma detta, vänd din ratten tills traktorn är i 45 graders vinkel till släpet, och släpet på en 45-graders vinkel mot bryggan. Kom ihåg att vrida riktningen hjulet ena innebär trailern kommer att göra det omvända rörelsen. När du har ställt in bilen, är du beredd att påbörja säkerhetskopieringen manövern.
3

Ut ur lastbilen och visualisera den väg du vill ta. Kontrollera om det finns föremål som kan blockera din rutt. Det är en bra idé att upprepa detta steg och få ut från bakom ratten flera gånger under operationen. Om möjligt, använd en spotter för att rikta din rutt.
4

Minimera distraktioner. Stäng av radion och mobiltelefonen för att öka ditt fokus. Rulla ner fönstret och vara uppmärksam på din omgivning.
5

varna andra för din rutt. Innan backning, aktivera dina varningsblinkers. Om fordonet inte är utrustat med en backup alarm, ska du trycka på hornet regelbundet för att varna andra att dina rörelser.
6

"Chase" trailern. "Chasing" betyder helt enkelt att åter rikta traktorn och trailern genom att följa den främre delen av vagnen med baksidan av hytten. Om du har svårt att veta vilken väg att vända ratten, prova att använda dina speglar. När du ser mer trailer i vänster backspegel, vrid ratten åt vänster. Om det finns fler trailer i högra spegeln, vrider ratten åt höger. Denna enkla knep hjälper "jagar" gå smidigt. Förutsatt dina speglar är rätt inriktade, är traktorn och trailern rakt när den del av trailern i båda speglarna är densamma.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147583.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.