Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Typer av Traffic Curbs

En trafik trottoarkant är en kant där en upplyft trottoar, median eller väg skuldra ansluter med en ohöjd del av gatan. Trafik trottoarkanter är antingen betong eller strukturer asfalt och har varierande syften, inklusive förare och fotgängare. Det finns sex olika typer av trottoarkanter, vilka vardera har en något annorlunda funktion. Grundläggande Curb-och Curb /Gutter

En grundläggande curb är en 20-tums-high fristående trottoarkant. Dessa typer av trottoarkanter uppfylla sin funktion att skydda fotgängare och bilister men erbjuda little dränering. Den Kombinationen av en trottoarkant och ett fästmarginal medger för bättre dränering av översvämning-och vattnen storm. Dessa typer av trottoarkanter förhindra översvämningar och den spridning av illnesses genom stillastående vatten.


Integral Curb och Integral Curbwalk

Den integral trottoarkanten är annorlunda än andra typer av trottoarkanter på grund av hur den är gjord. Integral trottoarkanter är hälls från betong trottoaren, och "stirrup" barer används för basen av trottoarkanten strukturen. Dessa trottoarkanter anses mer befäst och används för vägrenar och andra sårbara prickar på en vägbana. Integral curbwalks, vilka sällan används, är hälls på den samma nivå som den trottoaren. Används för att partitionera den



Betong Center Curb

Konkreta center curbs trafikflöde och kallas "center trottoarkanter" eftersom de är placerade i mitten av vägen. Det finns fyra typer av center curbs enligt förteckningen genom det statligt av Indiana: typ A, är typ B, typ C och typ D. De fyra typerna har olika exponerade höjder, menande varje typ ett specifikt antal av inches ovanför ytan av vägen .


HMA Curb

An HMA curb kan vara en av tre typer, antingen den grundläggande HMA curb, den HMA center curb typ A eller den HMA center curb typ B . Dessa trottoarkant typer, men också för att hålla flödet av separerade trafik, används i närheten av skyddsräcken på vägrenar. "HMA" är en typ av beläggning som används för att hälla en trottoarkant och läggs med en HMA trottoarkant maskin eller en asfaltläggare med en bifogad fil som möjliggör installation av en trottoarkant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147573.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.