Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad betyder viktsfördelningen på släp?

Viktfördelningen är det sätt på vilket en släpvagn lastad med gods och hur det påverkar prestanda både dragfordonet och släpet. När du bär belastningar som är vid eller nära kapaciteten av trailern, måste vikten fördelas på rätt sätt, dålig fördelning orsakar överbelastning på axlarna och komponenter hitch, vilket kan skada fordonet och släpvagnen. Dåligt fördelad last kan även bryta mot motorväg eller lagar trafik. Alternativt kan viktfördelningen hänvisar till vikten av dragfordonet och släpet och hur skillnaden kan påverka prestanda. Definition

Viktfördelningen är belastningen av släpets gods i förhållande till axlarna och tunga. Till ett rätt placerat släpfordonet används lasten fördelas på ett sätt som inte överbelasta någon av de axlar eller tungan. Varje dragfordon och släpvagn axel har en rating som anger hur mycket vikt den kan bära. Gods måste laddas för att undvika overtaxing någon av komponenterna.
Överväganden

Felaktig släpvagn belastning kan ha oönskade resultat. En släpvagn som är laddad för tungt på axlarna och alltför lätt på tungan, eller vice versa, kan skapa en grov, bouncy rida i både lastbilen och släpet. Det kan skada mjuka vägar och orsaka lastbilen och släpet att börja fishtailing när trucken är i rörelse på motorvägshastigheter. Dålig viktfördelning kan orsaka ojämn broms-och däckslitage på släpet. Överbelastning på framsidan av vagnen sätter extra tyngd på tungan och kan skada bogsera fordonets fjädring eller orsaka skumt fel.
Vikt-Distribution Hitch

Bogsering en släpvagn som är nära fordonets kapacitet eller väger mer än 50 procent av dragfordonet vikt kan orsaka att trailern till fishtail. En vikt-fördelning Hitch hjälper överföra tungan vikt bland samtliga axlar på fordonet och släpvagnen genom utjämning skumt, snarare än att väga det nedåt till där lastbilen och släpet paret. Detta gör att bogsera fordon och släp för att resa smidigt och minskar risken för att lastbilen kommer att börja svänga fram och tillbaka i en fishtail.
Säker distribution av Cargo

Vikt bör fördelas över hela ytan inuti släpet, snarare än i små sektioner vid fronten eller baksidan. Om lasten är liten och tung, bör den placeras mellan tungan och axlarna för att ge lite tyngd på varje del. Att exakt fördela last enligt fordonets specifikationer, ta den laddade trailern till en väga skala och väga axlarna och tungan, justera efter behov så att inga delar är över-eller under-loaded
.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147572.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.