Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är Six-Point selar används för?

En sex-punktsbälte är ett bilbälte som är konstruerat för fordonsindustrin åkare. Selen får det namn från sina sex fästpunkter. Jämfört med en tre-eller fem-punktsbälte, erbjuder en sex-punktsbälte extra säkerhetsfunktioner som vägg som mer sittplats säkerhet som håller föraren glider runt medan racing genom hörnen. Säkerhet

Six-punkt selar används ofta i racing eftersom de säkrar en förare fastare till bilens säte. Eftersom bilar resa snabbt runt hörn, kan trögheten orsaka föraren att skifta i sina säten, vilket gör ont deras körförmåga samt medför risk för olycksfall. Sex-punkt selar också erbjuda mer stöd i fall en olycka inträffar.
Escapability


Även komplexa utseende, är sex poäng selar i biltävlingar lätt frigöras i händelse av en krasch som kräver att föraren snabbt ur bilen. Samtliga sex punkter är monterade i en enda spänne som kan frigöras för att samtidigt ta bort alla sex anslutningar. Detta säkerställer att föraren inte spendera tid fumla med spännen när deras säkerhet är i fara.
Comfort

Six-punkt selar kan användas i stället av andra selar eftersom en sex-punktsbälte inte kräver att föraren har ett bälte överkörd framsidan av sitsen. När man använder en sex-punktsbälte, alla remmar fästa till samma punkt som de höftbälten använder, medan andra bälte system, kan en sekundär spänne krävas.
Installation

Installation av sex poäng selar är ganska okomplicerad, men särskilda monteringssatser typiskt krävs. Viss modifikation av golvskivan på en bil kan också vara nödvändigt. Axel och knä remmar är fästa bakom sätet, med den sjätte bandet kommer upp genom botten av ryggstödet, monterad på bakersta punkt i bilens interiör. <
br> .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147553.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.