Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

De fem säker körning tips

Säker körning utbildning är en viktig aspekt av motorfordon operation. Detta är speciellt sant för första gången förare som saknar erfarenhet för att fatta rätt beslut när man står inför potentiellt farliga körsituationer. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, distraherad körning som att använda en mobiltelefon eller äta och dricka under körning tar förarens uppmärksamhet från vägen och kan bidra till trafikolyckor. För att undvika livsfarliga incidenter, bör du följa fem säker körning resor. Undvik Texting

En förare som skickar och tar emot textmeddelanden ofta tar ögonen från vägen för att visa informationen på sin telefon. Även om din uppmärksamhet är distraherad för bara några sekunder, är mentalt fokus försämras och reaktionstiden reduceras när dina ögon är tillbaka på vägen. National Safety Council rapporterar att i april 2011, mer än 363.000 kraschar i år inblandade förare med mobiltelefoner och sms.
Safe Avstånd
p Om bilen framför på din bil kommer till ett abrupt stopp, hålla ett säkert avstånd kan bidra till att förhindra en påkörning olycka. I normalt väder - när det inte finns något regn eller snö - och i trafik som inte är långsamma eller stillastående, bör du använda den "tre-sekunders" regeln genom att välja ett fast föremål på vägen såsom en underteckna. När framförvarande fordon passerar det objektet, räkna till tre och observera om din bil når samma objekt innan räkningen är klar. Om bilen når objektet innan tre sekunder räkna är klar, är det för nära bilen framför. I ogynnsamma väderförhållanden såsom regn, snö och slask, öka räkna till sex sekunder.
Undvik Road Rage

Road Rage kännetecknas av aggressiv körning som kan resultera i fysisk konfrontation, olyckor och ibland till och med mord. Behåll lugnet under körning, särskilt i tung trafik - en primär orsak till föraren frustration. Planera alternativa vägar i händelse av avstängda vägar eller trafikstockning, och faktor tillräckligt med tid att komma fram till din destination. Alltid vara artig mot andra förare och undvika att delta i argument med aggressiva förare. Om du märker att du blir aggressiv eller våldsam på grund av en incident på vägen, praktik djupandning för att lugna ner dig själv. Fråga dig själv om den felande föraren bara kan ha gjort ett misstag eller om du ska få det upprörd över en tillfällig preskription av att förarens bedömning. Om du fortfarande arg, dra över till sidan av vägen, eller om du är på en motorväg, ta närmaste avfart och ta bort dig från källan till din ångest.
Medvetenhet

Eftersom du förmodligen ta samma vägar varje dag, kan du växa självbelåtna, vilket kan påverka din koncentrationsförmåga. Även när du är bekant med din körning rutt, oväntade och plötsliga förändringar såsom en byggarbetsplats, ett djur springa över vägen, eller en förare framåt stoppa byta körfält kan skapa förödelse och orsaka olyckor. Var uppmärksam på vägen, och du kommer att kunna reagera på ett säkert sätt till dessa typer av situationer.
Försiktighetsåtgärder

att öva säker körning, vidta försiktighetsåtgärder såsom att se till du och dina passagerare bär dina säkerhetsbälten. Om du är för trött för att köra bil eller du tar mediciner, som kan orsaka dåsighet, fördröja resan eller kontakta någon för att ge dig en åktur. Utför regelbundet underhåll kontroller på din däckens skick och lufttryck, och på bromssystemet. Om däcken är lågt, pumpa dem till säkerhetsföreskrifterna skrivna på däcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147547.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.