Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Indikatorer för Loose Wheel Nuts

muttrarna på ett fordon är viktiga komponenter som många bilägare och förare sannolikt tar för givet. Muttrarna är ansvariga för att hålla hjulen på bilens nav, om de är lösa, kan hjulet eller hjulen som innehas av de lösa muttrarna bokstavligen lossna från navet medan fordonet körs. Om du misstänker att ditt fordons muttrarna är lösa, sluta köra omedelbart tills du kan säkra dem för att undvika en potentiellt farlig olycka. Wheel Skakningar eller Vibrating

Hjul är fästa navet i ett fordon och hålls på med muttrarna, eller i fråga om vissa fordon (BMW till exempel), med hjulbultar. Om muttrarna eller bultarna är lösa, kommer hjulet inte hållas tätt mot navet av fordonet. När fordonet körs, kommer hjulen skaka. Den skakar kommer kännas i styrning, och sannolikt i hela bilen. Loose på navet


Wheel Om hjulet är löst på navet, klacken nötter kan vara lös. För att testa detta, lyfta fordonet med en domkraft på den sida där du misstänker muttrarna är lösa. Placera händerna på toppen och botten av hjulet och försöka skaka den. Om hjulet rör sig lätt, kan muttrarna vara lös. Tänk på att dåliga hjullager också kan orsaka överdriven hjulrörelsen.
Felaktig momentinställning på hjulmuttrarna
p Om muttrarna på hjulen är inte ordentligt åtdragna, muttrarna är troligen löst. För att testa tätheten av muttrarna, kontrollera åtdragningsmoment med momentnyckel. Placera momentnyckel på tappmuttem och vrid sedan medurs för att se hur hårt muttrarna är. Dra åt muttrarna om de är för lös.
Skärpning hjulmuttrarna
p Om du har fastställt att muttrarna på ditt hjul är lösa, dra åt dem är en enkel process som kräver användning av en rörtång, momentnyckel och en kraftig domkraft. Skjut domkraften under bilen på lämplig stöttningspunkt (konsultera en manual för denna information) i hörnet där hjulet är lös och lyfta fordonet med domkraft. Dra åt muttrarna med rörtång. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna med momentnyckel till tillverkarens rekommenderade inställningar, som vanligtvis är cirka 90 foot-pounds. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster, omväxlande från någon tappmuttem till en som är direkt från den. Kontrollera igen täthet muttrarna efter det att fordonet har körts 100 miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147544.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.