Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är en elektrokromatisk backspegel ?

Elektrokromism hänvisar till en färgförändring i ett ämne som uppstår när en elektrisk ström tillämpas . Förändringen är reversibel. En elektrokrom backspegel är en som automatiskt dämpar när den känner ljuset bakifrån bilen och därmed minska bländning som kan skapa problem med synen för de som kör på natten . Spegeln är elektroniskt styrda , alltifrån ljussensorer och en speciell gel som ändrar färg när en elektrisk ström får den att antingen vinna eller förlora elektroner. Sensing Ljus

en elektrokrom backspegel består typiskt av en elektrokrom gel placeras mellan två glasskivor , som båda har en transparent beläggning som leder ström . Dessutom har ett stycke en reflektor. Enligt Gentex Corporation , ingår spegeln systemet : en sensor som vetter mot framsidan av bilen , känsliga för låga ljusnivåer , som signalerar spegeln för att upptäcka tecken på reflexer , och en andra sensor som vetter mot baksidan av bilen och plockar upp reflexer från fordon bakom bilen.
Dimming

Bländning bakifrån förorsakar den andra sensorn för att skicka ström till det elektrokroma gelén i spegeln , som producerar en spänning som är proportionell mot mängden av bländning detekteras. Strömmen får spegeln att snabbt dim . När sensorn inte längre detekterar bländning , återgår spegeln till sitt ursprungliga tillstånd . En elektrokrom spegel system kan dämpa yttre , liksom interna speglar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147543.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.