Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Passageraren i framsätet Begränsningar

framsätet på en bil är en farlig plats för en del människor - särskilt barn och gravida kvinnor. Innan du tillåter någon att sitta i framsätet är det viktigt att förstå de allmänna begränsningarna. Dessa kommer inte bara garantera din säkerhet, men att den person som rider i din bil. Ålder

Enligt SafetyBeltSafe USA, bör barn under 13 år inte ska åka i framsätet på en bil, även om de föredrar ett barn bo i baksätet tills de är juridiskt kompetent att köra. Enligt Baby Center, en head-on krasch är den farligaste typen av kollision för ett barn i framsätet och resulterar ofta i ett barn kastas genom vindrutan eller skadas av föremål som kommer in i vindrutan.


längd och vikt

framsätet på en bil har viss höjd och viktbegränsningar när det gäller säkerheten. Kombinationen av ett säkerhetsbälte och krockkudde är avsedda att skydda en individ som är en vuxen eller äldre tonåring. Beroende på tillverkaren av fordonet från vikt och höjd restriktioner kan variera, därför är det viktigt att hänvisa till din bruksanvisning innan man tillåter ett barn sitta i framsätet
krockkuddar <. br>

Krockkuddar utplaceras snabbt och med kraft när ett fordon är inblandat i en kollision. Därför är det viktigt att aldrig låta ett spädbarn, småbarn eller små barn att sitta i det främre passagerarsätet eftersom krockkuddar kan orsaka allvarlig personskada eller dödsfall enligt National Highway Traffic Safety Administration. Medan krockkuddar kan skydda en vuxen, kan de vara ödesdigert för ett spädbarn eller barn. Placera alltid babyskydd eller bältesstolar i baksätet på bilen. Om av någon anledning ett barn som är yngre än 12 behöver sitta i framsätet, se din instruktionsbok för att se om det finns en krockkudde avstängning systemet i bilen. Stäng av din framsätespassagerare systemet airbagen om möjligt. Ett automatiskt sensorsystem kan vara på plats i bilen som automatiskt känner av låg vikt i främre passagerarsätet och stänga av systemet luftkudden.
Gravida kvinnor

Även om detta inte krävs enligt lag, bör gravida kvinnor avstå även från att sitta i framsätet. Eftersom krockkuddar driftsätta vid extrema hastigheter, gravida kvinnor löper risk att moderkakan abruption från den höga effekten på magen och i vissa fall döden för fostret.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147533.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.