Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Sladdstyrningsmedel Tekniker

Ett fordon medar när en förlust av dragkraft uppstår mellan dess däck och vägbana. Medar kan förekomma på torra vägar, men de vanligaste medar förekommer i våta eller isiga förhållanden. Effekterna av varje sladd är direkt relaterade till den hastighet med vilken fordonet färdas. Däremot kan förebyggande körteknik hålla dig ur medar och effektiva skid motåtgärder kan sätta dig tillbaka i kontrollen, om de inträffar. Preventativestrategier

De vanligaste orsakerna till sladd är plötslig eller intensiv acceleration, plötsliga eller överdriven bromsning och undanmanöver eller ryckiga rattrörelser. Förutse skarpa kurvor och broms före kurvan, inte efter att du redan är i den. Planera i förväg och göra filbyten gradvis, inte med galleriets, skruvat rattrörelser. Vara medveten om förändrade vägförhållanden såsom fukt, is eller dålig trottoar.
Framhjul Skid

Symptomen på ett framhjul skid visas oftast när du rundar en kurva för snabbt eller på halt väglag. Fordonet fortsätter att följa en väg i en rak linje, inte den krökta banan föraren styr. Fenomenet är känt som understyrning. Den naturliga instinkten är att vrida ratten ännu skarpare i ett försök att rätta till understyrning. Detta gör bara att sladda värre. Istället, samtidigt tar foten från bromsen och gaspedalen. I en manuell växellåda fordon, tryck in kopplingen, också. Minska vinkeln styrningen tills fordonet återfår grepp och sedan styra genom kurvan långsamt.
Bakhjul Skid

bakhjulet skid händer när den bakre av fordonet förlorar dragkraft med vägbanan och gungor i linje med de främre styrhjul, ibland till den grad att vrida bilen runt. Överdriven hastighet in i en skarp kurva eller på farliga vägar, speciellt i bakre fordon fyrhjulsdrift, är den vanligaste orsaken till ett bakhjul sladd. Här instinkt är oftast att fastna på bromsarna. Istället, ta bort foten från gaspedalen och bromsen. I en manuell växellåda fordon, tryck in kopplingen. Styr i den riktning som den bakre delen av fordonet glider tills den bakre delen av bilen kommer tillbaka till inriktning. Detta är känt som "styrning in i sladd." Var noga med att inte styra för långt i motsatt riktning och leda till en annan sladd på grund av en overcorrection.
Four Wheel Skid

När bromsarna smällde på att oväntat fara och alla fyra hjulen låser sig, du är i en fyra hjul sladd. Detta kan inträffa på raka vägsträckor eller i kurvor. Föraren av ett fordon i en fyrhjulsdriven skid förlorar all kontroll respons i ratten och bilen kan faktiskt kännas som om det accelererar som skid fortskrider. Ta bort foten från gaspedalen. I en manuell växellåda fordon, tryck in kopplingen. Rytmiskt pumpa bromspedalen att "låsa" hjulen från sladd. När hjulen låsa, kommer kontrollen att märkas i styrlänkaget igen, och du kan styra fordonet till den rätta vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147531.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.