Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur att gå fort i regn

De flesta experter rekommenderar att köra långsammare än vanligt när det regnar på grund av minskad synlighet och ökad sannolikhet för sladd. Dock måste vissa professionella åkare köra under dåliga väderförhållanden, inklusive regn. Att köra snabbt och säkert, under regnet du måste vända och bromsa din bil i rätt mode. Även denna process är säker på en sluten kurs som en racerbana, är det inte säkert på stadens gator och motorvägar. Instruktioner
1

ersätta din nuvarande däck med regndäck. Byt dina vindrutetorkare med nya vindrutetorkare och vända dem till sin maximala hastighet.
2

Vänd dina strålkastare på, även i väl upplysta förhållanden.
3

Kör mot mitten av vägen. Om du kör på en fyra-eller sex-lane väg, kör i mitten körfältet eller det körfält till höger.
4

Ändra din bana när du slår för att hålla dina tuns på lämplig vinkel. Typiskt är slirvinkeln i regnet mellan 6 och 10 grader, vilket innebär att dina däck vänder 6 till 10 grader mer än normalt. Förvandla din ratten försiktigt. Om du känner att bilen vrider sig mot fel bana, rätta till det genom att räta hjulet. Ryck inte hjulet i motsatt riktning.
5

Lätta på gasen när din bana förändringar. Detta hjälper bromsa hastigheten och hastigheten på din tur. Ta alltid bort foten från gasen istället för att trycka på bromsen, om du inte behöver sluta. Genom att trycka på bromsen under regnet ökar chansen att din bil sladda eller spinning utom kontroll.
6

Bromsar försiktigt, om du måste bromsa, och steg på bromsa ett eller tre sekunder tidigare än vanligt .
7

tillbaka foten till gaspedalen när du räta ut hjulen.
8

Tryck på bromsen när du kör förbi en vattenpöl. Detta hjälper torka bort dina rotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147489.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.