Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad händer när folk kör Medan Sleepy?

Sextio procent av amerikanerna erkänner att de har kört ett fordon medan sömnig, enligt Sov i Amerika, National Sleep Foundation röstning. Och en chockerande 37 procent medgav att de har somnat under bilkörning. Veta varningssignaler är det första steget för att förhindra detta problem händer dig. Fysiska tecken
Överdriven gäspningar är ett tecken på sömnighet.

Frekventa blinkande, tunga ögonlock och överdrivna gäspningar är alla tecken på att du också kan vara trött för att fortsätta köra. Du kan också hitta din huvudet hängande och har svårt att fokusera. Rastlöshet och irritabilitet är två fler tecken på att vara för sömnig för att driva ett fordon.
Körmanövrer

En person som kör medan sömnig kan glida från lane till lane eller ständigt rida på motorvägen räffla. Tailgating är ytterligare ett tecken på en trött förare. Detta kan lätt leda till en krasch eftersom en sömnig förare lider av en nedsatt reaktionsförmåga. Saknade utgångar, förbi trafikskyltar eller oförmåga att komma ihåg de sista körda miles är alla möjliga symtom av sömnig körning.
Olyckor

olyckor som inträffar på grund av en sömnig förare delar vissa egenskaper. Kraschar oftast ske antingen efter midnatt eller mitt på eftermiddagen timmar. Många av dessa krascher är singelolyckor som inträffar när föraren driver vid sidan av vägen. Sömnig förare olyckor har hög frekvens av dödsfall eller allvarliga skador och ofta inträffar på vägar med högre hastighetsgränser. Förarna i dessa krascher är oftast ensam i bilen. Addera Prevention

Det bästa sättet att undvika att bli sömnig under körning är att se till att du har tillräcklig sömn innan det blir bakom ratten. Sova vid regelbundet schemalagda tider är lika viktigt som att få tillräckligt många timmars sömn. Om du märker att du blir sömnig under körning, stanna och vila lite. Om det inte är möjligt att ha en utökad mängd sömn, ta en kort tupplur kommer att förbättra prestanda för en tidsperiod. Tidskrävande koffein kommer också att öka vakenhet. Det finns begränsad evidens för att en förare i ett visst obehag, som att sitta i en obekväm ställning eller frossa, kommer att kunna avvärja dåsig symptom under en kort period.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147486.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.