Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerhetsfrågor när du reser på vägen

En mängd olika faror kan skapa säkerhetsproblem för resenärer på motorvägar och gator yta. Medan vissa säkerhetsfrågor kan avhjälpas med ansvarsfulla körvanor, andra är helt enkelt en del av den typ av vägar. Det är viktigt att notera att medan bilar står för huvuddelen av trafiken på amerikanska vägar, delar de också vägen med cyklister och fotgängare. Faror kan påverka vem som helst på vägen och tjäna som påminnelser om att vaksamhet och försiktighet är tillrådligt vid alla tidpunkter. Väderrelaterade Säkerhetsfrågor

Dåligt väder kan skapa farliga situationer på vägar genom att begränsa förarens sikt, minskar dragkraften av däck på vägen, eller ens orsakar träd eller andra föremål som skymmer vägen helt och hållet. State Department of Transportation webbplatser tillhandahålla frekventa uppdateringar på väglag, och hjälper föraren bestämma när det är lämpligt att undvika resor helt och hållet. En länk till dessa myndigheters hemsidor kan hittas i avsnittet Resurser.
Distraherad och nedsatt chaufförer

Enligt guvernörens Highway Safety Association, är förarens ouppmärksamhet en ledande faktor i många bilolyckor, och mobiltelefoner är bland de vanligaste föraren distraktioner. Medan ingen stat har förbjudit mobiltelefoner sammanlagt, åtta stater kräver användning av handsfree jämfört med handhållen telefon, och 28 stater har förbjudit nya förare från mobiltelefon användning. Dessutom har 30 stater förklarat textmeddelanden under körning olagligt. De säkerhetsfrågor som är förknippade med rattfylleri är också välkända. Mothers Against Drunk Driving rapporterar att mer än 10.000 människor dör varje år i olyckor rattfylleri. Körning under påverkan av alkohol eller andra droger utgör en allvarlig risk för förare, cyklister och fotgängare lika.


Aggressiva förare Enligt National Highway Traffic Safety Administration, är förare som begår flyttar trafikförseelser som äventyrar andra personer eller egendom klassificeras som aggressiva förare. Beteenden såsom fortkörning, köra rött ljus, att inte ge efter för andra fordon, vårdslöst filbyte, och försummar att använda rätt signaler är alla faller under denna kategori. Eftersom alla på vägbanan är sannolikt att stöta på dessa beteenden från tid till annan, bör säkra förare betalar alltid stor uppmärksamhet åt bilarna runt dem. Addera Strukturell och underhållsfrågor

Säkerheten för vägar beror också på den infrastruktur som håller dem väl underhållna. Gropar och andra inkonsekvenser på ytan av vägen kan skada fordon, vilket gör dem osäkra att köra. Trasiga trafiksignaler kan också orsaka säkerhetsproblem som förare inte kan kommunicera och bestämma vem som har rätt-of-way. Dessa korsningar kan också säkerhetskopiera och skapa flaskhalsar, tvingar förarna att stanna plötsligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147468.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.