Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur: elektrisk ledning på en Trailer

Om du nyligen köpt en ny nyttofordonstrailer, kan du behöva ansluta den till ljus. En släpvagn kräver svans, broms, blinkers och sida varselljus som ska installeras före användning. De flesta allmännyttiga trailers har separata varselljus, och höger och vänster kombination svans, broms och blinkers. En enda kabelnät, ansluten till fordonets elektriska system, kan driva din släpets lampor så att du kan dra din last på ett säkert sätt. Saker du behöver
4-vägs sele släpvagnskablage, Wishbone typ med gul /brun och grön /bruna buntar
Skruvmejsel
Lödkolv och lödtenn
Eltejp
Wire-strippa verktyg
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Wrap ledningsnätet två gånger runt släpet tungan, och spred ledningarna längs vardera sidan av vagnen. Stretch en brun tråd och den gula tråden längs den vänstra sidan av släpvagnen. Sträck den andra bruna kabeln och den gröna kabeln längs högersidan.
2

Lokalisera den lilla jordskruv fäst på släpvagnen tungan. Anslut den vita kabeln till denna skruv. Om tråden är försedd med en ring kabelskon, skruva ringen terminal till tungan. Om tråden är nakna, band 1/2 tum av isoleringen från änden av tråden och vrida den runt skruven.
3

Clip eller stoppa kablarna till sidor trailer, lämnar inget slack.
4

Leta upp varselljus på vardera sidan av vagnen. Dessa lampor ska anslutas till korta trådändar. Ta en 1/4-tums segment av isoleringen från varje brun tråd, där det rinner förbi rinnande ljus. Om de kör lätta bly trådändar är försedda med en krimpkontaktdon, crimp varje ledaren till den exponerade delen av brun tråd. Om ingen crimp hittas, band 1/4 tum av isoleringen från bly trådändar, och löda ledningarna till de bruna kablarna. Slå in anslutningarna med eltejp.
5

spänn i bruna och gula trådarna på vänster sida av vagnen, och trimma båda trådarna även med den bakre delen av släpvagnen. Strip 1/2 tum av isoleringen från varje tråd med hjälp av tråd strippor.
6

Lossa vänster bakljus från släpvagnen. Leta reda på turn terminalen signalen ståltråd på baksidan av ljuset, och stick in änden av den gula sladden. Sätt i ena änden av den bruna kabeln i den intilliggande bakljus terminal. Ledningarna ska låsas på plats. Sätt tillbaka vänster bakljus.
7

Utför samma procedur med de bruna och gröna trådarna på den högra sidan av släpvagnen. Spänn, trimma trådar och band 1/2 tum av isoleringen från varje ände. Anslut den gröna kabeln till höger blinkers terminal på baksidan av höger bakljus. Anslut den bruna tråden till det återstående bakljus terminal. Sätt tillbaka höger bakljus.
8

Fäst släpets kablaget till bilens kabelnät. Kontrollera att vagnens drift, blinkers, svans och bromsljus fungerar före körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147458.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.