Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Intressegrupper som stöder inte användning Electronics under körning

Som bärbara persondatorer elektronik har blivit mer populärt och komplicerad, har en rörelse för att förbjuda eller begränsa användningen av dessa anordningar i bilar ökat. Grupper som vill begränsa användningen av elektronik under körning försöker ofta att göra så på grund av tron ​​att apparaterna används på fordon under färd är osäkra. Vad är en intresseorganisation?

En intressegrupp är en typ av stödgrupp som arbetar för att öka medvetenheten om ett problem. Dessa grupper får ta ut medlemsavgifter eller ta donationer för att generera medel för att öka medvetenheten om problemet de kämpar. Intressegrupper kan arbeta med allmänheten, andra organisationer och även statliga organ för att öka medvetenheten om orsaker och problem. Ett antal intressegrupper ägna sin uppmärksamhet till att öka medvetenheten om farorna med att använda elektronik under körning, och försöka stoppa människor från att göra så.
Grupper som inte stöd för att använda elektronik under körning

Grupper som inte stöder användning av elektronik under körning är många, inklusive National Highway Traffic Safety Administration, guvernörens Highway Safety Association, National Safety Council. Grupperingar som förespråkar helt eller delvis förbjuda användningen av elektronisk utrustning under körning finns över hela landet, i alla 50 stater, och även i vissa städer och län. Detta mycket utbredd rörelse fortsätter att samla ånga som elektronik användning har blivit mer av en fråga.
Varför ska inte du använda elektronik under körning?

Elektronik användning, inklusive mobiltelefoner, eReaders, tabletter, GPS-system, mp3-spelare och dvd-spelare har kopplats till ökad bilolyckor. Dessa enheter kräver förarna att ta deras uppmärksamhet bort vägarna, vilket kan leda till olyckor. Textmeddelanden anses vara särskilt farliga, och har förbjudits i ett antal stater på grund av de höga risker som är förknippade med sms och bilkörning.
Specifika frågor

Som av 2011 , SMS och bilkörning är förbjudet i ett antal stater, och 8 stater har förbjudit handhållna enheter helt och hållet. National Highway Traffic Safety Administration uppskattar att 16 procent av dödsolyckorna som inträffade under 2008 orsakades av distraherad körning. Mobiltelefoner, GPS-utrustning och några av de nyare tablett telefoner och datorer har alla varit föremål för anti-elektronik intressegrupper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147454.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.