Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur inaktiverar jag säkerhetssystem för fordon Losstagning?

Krockkuddar är ett utmärkt säkerhetsanordning i händelse av en snabb effekt. Att snabbt sätta att tjäna sitt skyddande syfte, använder systemet en pyroteknisk laddning för att blåsa upp påsen. Denna avgift är mycket kraftfulla och kan orsaka allvarliga skador om en person är för nära när det inträffar. I händelse av en allvarlig kollision skador krockkudden kan orsaka är acceptabelt, men när räddningspersonal försöker att extrahera en person instängd i ett fordon, utplacering av en airbag är en allvarlig säkerhetsrisk. Innan du går in i fordonet, måste du inaktivera fordonskrockkudden säkerhetssystem. Saker du behöver
Bultsax
brytjärnet
skyddsglasögon eller sköld
Visa fler instruktioner
1

Reach bakom ratten och stänga av tändningen om bilen är fortfarande igång. Lämna nyckeln i "Acc" läge om du behöver använda något elektriskt i bilen.
2

Använd inga elektriska komponenter som du behöver för att fungera såsom fönster, dörrlås och elmanövrerade. Bo tydligt av krockkudden platser inklusive ratten, handskfack och insida dörr sidopaneler. Även om du ser en krockkudden, kan det fortfarande finnas en fara eftersom många fordon använder nu tvåstegskrockkuddarna.
3

Koppla något anslutas till cigarettändare eluttag. Dessa poster kan vända foder och ge tillräckligt av en avgift för att aktivera airbagen.
4

Gå bilens batteri. Beroende på skador på fordonet du kanske måste bända eller skära upp huven.
5

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet, och koppla bort pluskabeln. Det bästa är att använda bultsax för att klippa ut en 6-tums avsnitt i båda kablarna för att förhindra dem från att oavsiktligt få kontakt igen. När du har klippt ut strömförsörjningen, kan krockkudden kondensatorn innehåller fortfarande en avgift för upp till 30 minuter. Om du kan vänta, göra det, men villkoret för den åkande kommer att påverka beslutet.
6

Håll ett säkert avstånd från krockkuddarna när du arbetar inuti fordonet. Det minsta avståndet är 5 inches från sidokrockkuddar, 10 inches från förarplatsen sidokrockkuddar och 20 inches från passagerar-sidokrockkuddar.
7

Peel bort dörr trim innan du gör några nedskärningar med en hydraulisk kniv eller såg. De gasbehållare som används i sidokrockkuddar kommer att explodera med oerhörd kraft om du klipper dem med ett av dessa verktyg
8

Place någon metall du bort från fordonet bort från området. Gnistor mellan metallföremål kan producera tillräckligt med statisk elektricitet för att antända en krockkudde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147447.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.