Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Snell M2000 vs M2005

Pete Snell var en bil racer som dog i en krasch 1956 . Vänner ansåg att en bra hjälm skulle ha räddat hans liv . De bildade Snell Memorial Foundation för att främja och kontinuerligt uppdatera normer hjälm säkerhet . Svårighetsgrad Förändringar

Snell påstår i sin bokslutskommuniké för 2005 standarden att ändringarna från 2000 till 2005 var inkrementell . Många av de tillverkare hjälmar som uppfyllde 2000 standard träffade redan på 2005 -standarden.
Prestanda

Krossning och pentration tester på hjälmen korrekt sker uppifrån och ner till en förutbestämd linje. Båda Snell tidslinje dokument visar omfattningen av den kompletterande provningen täckning i 2005 standarden , . Panna linje sänktes med lite mindre än en fjärdedel tum och sidorna och baksidan av hjälmen med ungefär en halv tum

Hakband

Chin remsor kunde inte nitas till skalet genom tyget stoppning och med 2005 , de hade att fästas direkt på skalet. Standarden anger att det vanligast var att sy fast änden runt en metall ögla fäst på skalet .
Flip Up Face Guards

Vänd upp ansiktet vakterna var tillåts i tidigare standarder men skulle misslyckas testa efter 2005 om de vänt upp misstag under testningen .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147398.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.