Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Juridiska rättigheter Road Rage

Kanske har du upplevt det sista gången du var i stötfångare till stötfångare trafik. En bil gör sin väg ner axeln och sedan blixtlås tillbaka in i ditt körfält - tvingar dig att på bromsen för att undvika en olycka. Om du och den andra föraren hade en aggressiv ordväxling, handsignaler eller horn-tutande, som kan betraktas som en form av road rage. På grund av dess genomslagskraft har flera stater genomfört lagar Road Rage. Nästa gång ditt tålamod utmanas bakom ratten, bör du känna till de rättsliga gränserna för road rage. Road Rage

Road Rage definieras som en handling av våld eller övergrepp som sker som ett resultat av körning eller en incident på en körbana. Termen road rage myntades av media för att beskriva episoder där körning tvister proportionerna vapen överfall eller annan form av repressalier som resulterar i mord. Road Rage är en kriminell handling bestraffas med fängelse och dryga böter. Till exempel i Kalifornien, kan ett angrepp från väg ålder på en annan förare, fotgängare eller cyklister resultera i högst fyra års fängelse, en bot $ 10.000 och en 30-dagars licens fjädring. Om anfallet inte är ditt första brott, kan påföljderna vara styvare.
Rude Driving Beteenden

I vissa stater, agerar liksom blinkande dina strålkastare, tuta din horn , gör oanständiga gester eller delta i skrämmande körning beteenden anses "aggressiv körning." Dessa handlingar kan bli föremål för biljetter eller böter. Kontakta din highway kontor patrull distrikt att avgöra vilka överträdelser är straffbara i ditt tillstånd.
Aggressiv eller vårdslös körning

Road Rage används ibland synonymt eller kan uppstå som en följd av aggressivt körbeteende. En person begår aggressiv körning eller vårdslöshet i trafiken om de ägnar sig osäkra beteenden med fullständig likgiltighet för säkerhetsreglerna. Dessa kan omfatta kränka de grundläggande eller skyltad hastighet, särskilt i en skola zon. När en förare kör om en annan genom att passera dem på axeln eller obelagda delen av vägen, eller över körfält inte markerats för förbigående - detta anses också aggressivt körbeteende. Underlåtenhet att ge den rätt-of-way och skapar en fara anses också vara aggressiv. I vissa stater, kan fängelse vara allt från en 10-dagars meningen, till sex månaders fängelse. Böter kan variera från $ 100 till $ 2,500. Åtgärder mot din licens kan också följa. Påföljderna varierar beroende på om det är din första brott. Du uppmanas att ringa 911 för att rapportera eventuella drivrutiner som bedriver riskbeteende.
Vårdslös körning

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147381.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.