Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Salt Flytgödsel Road Treatment

Snö kan orsaka kaos på vägarna som bilarna sladda ner kullar och runt hörn. De flesta städer som får snö på vintern spred en avisning föreningen på sina vägar för att smälta det snabbt. Även syntetiska kemiska avisningsmedel blir allt vanligare, är enkel vägsalt fortfarande den mest använda föreningen. Salt, däremot, är frätande och flyter in i lokala vattentäkter. Salt slurry road behandling är ett försök att minska dessa effekter Hur Road Salt Works

Vägsalt fungerar genom att sänka fryspunkten för vatten, vilket gör att snö och is att smälta och rinna bort i minusgrader. Vid den optimala koncentrationen av 23,3 procent salt, kommer vatten att frysas tills temperaturen når minus 21 grader Celsius. Målet med vägen saltning är att bilda ett skikt av saltvatten - saltvatten - på vilken snö kommer att landa och smälta. Detta skikt förhindrar även snön från bindning till vägen, vilket gör markfrigång lättare. Addera Varför Salt Flytgödsel?

Salt slurry väg behandlingar blanda salt i en lastbils tratten med vatten, skapar den saltlake som annars skulle ta tid att formen efter torrt salt sprutades på vägen. Detta minskar mängden salt som behövs för att täcka en given yta av vägen, vilket sparar pengar på salt och minska miljöpåverkan av saltet avrinning. Slammet börjar även arbeta snabbare, eftersom det finns ingen anledning att vänta på att smälta snö i saltlösning.
Hur Salt Flytgödsel System Works

salt slurry generator passar på baksidan av en lastbil utrustad med en salt tratt. Det torra saltet sugs ut ur tratten genom tyngdkraften. Den flyter sedan in i en transportör eller augur. Detta kontrollerar hastigheten med vilket salt passerar genom uppslamningen generatorn. Detta bådar eller transportören matar saltet genom att en rulle som maler det till finare partiklar. Därifrån faller saltet genom en högtrycks-spray av vatten, som blandas med den för att skapa saltlösning. Slutprodukten distribueras sedan på vägbanan bakom lastbilen med hjälp av en roterande skiva. Lägga Kemisk avisningsmedel


Eftersom saltet blandas med en vattenstråle , är det även möjligt att tillsätta flytande kemiska avisningsmedel till uppslamningen för ökad issmältning effektivitet. Eftersom det är alla blandas in i uppslamningen, är de-icer fördelas jämnt i saltlösning. Detta leder till jämnare smälter än vad som skulle hända om fasta avisningsmedel pellets blandas med torrt salt och appliceras direkt på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147373.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.