Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur att dra en Camper

Camper trailers finns i en mängd olika stilar, från pop-up variation till gigantiska påhängningshöjder campare. Oavsett vilken typ, är en husbil säker på att erbjuda sina ägare ett bra sätt att se den omgivande landsbygden, vilket familjer möjlighet att bo där vägen tar dem. Föraren måste vidta extra försiktighetsåtgärder vid bogsering en sommarlägret dock. Deras skrymmande storlek och extra vikt gör dem svårare att kontrollera, särskilt i dåligt väder, så det är viktigt att förarna granska flera bogsering riktlinjer före slå ut vägen. Saker du behöver
Dragkrok
Tie-downs
Visa fler instruktioner
1

Se till att fordonet kan bogseras sommarlägret. Granska bogsera bilens instruktionsbok för att hitta den angivna bogsera kapacitet och se till sommarlägret vikt som ligger inom det rekommenderade intervallet.
2

Kontrollera att bilens dragkrok matchar sommarlägret bogsering behov. Dragkrokar är klassade för att stödja olika viktklasser och typer av släpvagnar. Till exempel är vikt-bär missöden vanligtvis används för små till medelstora camparesläp, medan femte hjul släp kräver en speciell dragkrok som monteras i botten av en pickup.
3 < p> Anslut husbil till skumt på dragfordonet och fäst den på plats. Använd säkerhetskedjorna att ytterligare säkra husbil, att följa instruktionerna som finns i släptåg bilens instruktionsbok.
4

Packa husbilen med stabilitet i åtanke. Fördela vikten relativt jämnt, med cirka 60 procent av vikten vilar i den främre halvan av trailern och de tyngsta föremål som placeras i centrum, bort från väggarna. Använd spännband för att säkra objekt och förhindra förskjutning.
5

Anslut bromssystemet. Varje husbil måste ha bromsljus, blinkers och blinkers, och vissa stater kräver en helt separat bromssystem för campare väger mer än 1500 kg. när de är laddade. Dessa separata system ger föraren ytterligare bromskraft och kontroll över sommarlägret. Oavsett om du använder ett extra bromssystem eller bogsera fordonets bromsar ensam, är det viktigt att kontrollera bromsljus, svarvning signaler och Varselljus innan du hämtar på vägen.
6

Kontrollera däcktrycket på sommarlägret och dragfordon innan du drar ut på uppfarten. Lågt däcktryck kan negativt påverka dragfordonet hantering och kan resultera i mindre kontroll över sommarlägret.
7

Justera dina körvanor. Kör långsammare och mer försiktigt när du drar en husbil. Den extra vikt och längd gör det mycket svårare att stoppa eller accelerera, vilket gör det nästan omöjligt att snabbt passera andra fordon eller att stanna plötsligt. Sakta ner på varv och undvika ryckiga rörelser vid körning som kan öka sannolikheten för att förlora kontrollen över fordonet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147362.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.