Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Däckmönster förordningar i Georgia

däck underhåll är en viktig del av att hålla ett fordon säker på vägbanor. Däck som har slitna slitbanan är mer benägna att ha problem gripande vägen och är lätt punkteras. Ett däck som blåser vid höga hastigheter kan orsaka betydande skador på fordonet och eventuellt för andra förare. Det amerikanska Department of Transportation (DOT) har satt föreskrifter om däck och den rättsliga slitage av slitbanan. Georgien har tagit dessa regler närmare definiera hur tillbehören kan ordnas nära däckens slityta också. Mönsterdjup

Med tiden slitbanan slits bort från att resa. Enligt DOT måste däckets slitbana vara minst 2/32 av en tum av varje passagerarfartyg fordonstyp som ses som en laglig. Den rättsliga mönsterdjup för kommersiella fordon såsom bussar, lastbilar eller traktorer, skall vara 4/32 tum eller större för att vara laglig. Mätningen av slitbanan är tagen i en större slitbanefåra av däcket och inte vid kanten av däcket där slitbanan är utformad att blossa fastställts för vatten rörelse.
Wear

Ett fordon ska anses vara osäkra i delstaten Georgia om däck bälten eller stomlager material kan observeras genom däckets slitbana eller på däcksidan. Slitbanan som separerar från däcket bör bytas ut omedelbart och inte kört på Georgia vägar. Det är viktigt att inse att däck bälten kan exponeras om däckets slitbana skärs eller skadas av en fara på vägen. Detta betyder att mönsterdjupet på däcket kunde mäta korrekt men däcket är fortfarande i behov av utbyte.
Re-Mönsterskurna däck

Bussar är inte tillåtet att arbeta med re-räfflade eller regummerade däck under några omständigheter på de främre hjulen på fordonet. Re-räfflad, regummerade eller REGUMMERAD däck är tillåtna på bakhjulen av bussar, men slitbanan måste fortfarande uppfylla minimikraven i mönsterdjup som anges av DOT. Bärande fordon, såsom traktorer och lastbilar, är förbjudna att använda re-räfflade eller regummerade däck på framhjulen på fordonet om lasten väger mer än £ 4920. Addera Bildäck

Kommersiella lastbilar, bussar och påhängsvagnar måste vara utrustade med stänkskydd på baksidan uppsättning däck. Dessa stänkskydd måste installeras på ett sådant sätt så att de slutar några stenar eller väg skräp som plockas upp av slitbanan på däcket. För kommersiella fordon som har dubbelmontage på bakaxeln, måste stänkskydd vara tillräckligt bred för att täcka hela bredden av däcken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147327.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.