Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vilka bilar har de låssystemet?

Användning av barnstolar är avgörande för att skydda barnet passagerare i händelse av en bilolycka. Tyvärr, på grund av felaktig bilbarnstol användning, har inte alla barn fått det skydd de behöver. I en studie från 1996, fann National Highway Traffic Safety Administration att över 80 procent av barnstolar var felaktigt installerade. För att råda bot på denna allvarliga säkerhetsproblem, var spärren systemet skapas. LATCH, eller lägre ankare och tjuder för barn, är en plats fasthållningsanordning skapade för att öka säkerheten för passagerare barn bil. Top Anchorage System

Alla bilar tillverkade efter den 1 september, är 2002 utrustad med hela låssystemet, men för bilar byggda före detta datum, bilbarnstol säkerhet kapacitet varierar. Medan hela låssystemet kräver både en övre hållrem och två nedre förankringar tjuder, bilbarnstol kapacitet i de flesta äldre bilar har inte dessa funktioner. Sedan den 1 september 1999 har federal bestämmelser krävs att alla bilar utrustas med inbyggd Top Tether förankringar. Efter detta datum, så gott som alla högryggade bilsäten och konvertibla bilsäten uppfyllde detta krav.

Övre tjuderband är avgörande för bilstol säkerhet eftersom det möjliggör bättre stabilisering och minskar huvudrörelse i händelse av olycka eller kollision. Bandet sträcker sig från den övre bakre delen av barnstolen och ansluter med ett ankare placerat på den bakre hyllan av en bils passagerarsäte. Majoriteten av bilar tillverkade före september 1999 bör utrustas med en bilbarnstol övre tjuderband hos bilhandlare eller genom bilbarnstol tillverkare. Denna övre tjuder är bara en del av låssystem, dock, och det är inte möjligt för de flesta äldre bilar ska utrustas med de två nedre förankringar som kompletterar låssystemet.
Botten Anchorage System

Sedan den 1 september 2002 förutom den översta ankare, alla tillverkade bilar inkluderar två uppsättningar av lägre ankare med permanent anbringade krokar placerade mellan ryggstödet och sittdynan. Använda remmar bilbarnstol att installera bilbarnstolar är inte längre nödvändigt eftersom denna kompletta låssystemet kan användas separat. Det är möjligt att montera lägre förankringskrokar bilar sålda före september 2002 av att köpa och installera den separat sålda Spärrsatsen.
Komplett låssystemet

Alla fordon tillverkade efter september 2002 har hela låssystemet i två baksäten. Medan Top Tether resurser tillgängliga i fordon före 1999 endast kunde användas med framåtvänt barnstolar, kan spärren systemet användas med alla typer av bilbarnstolar, inklusive framsidan, bakåtvänt och kombinationer bältesstolar med interna selar . Spärr system krävs inte i booster-bara bilbarnstolar och babyskydd sits och kan således saknas från dessa modeller.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147324.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.