Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

De Fördelar och nackdelar med krockkuddar

Air bag tekniken har funnits som en säkerhetsfunktion i bilar sedan 1970-talet, och den amerikanska regeringen har mandat att alla nya bilar och lätta lastbilar byggda efter 1 september 2006 måste ha dem . Krockkuddar anses allmänt kunna rädda liv i händelse av auto kollisioner, men de kan också vara farligt, och med dödliga, särskilt för barn och mindre vuxna. Pros

Enligt en rapport från National Highway Traffic Safety Administration, räddade luftkuddar liv 8369 personer mellan 1987 och 2001. Även bilbälten krediteras med att rädda betydligt fler liv, har krockkuddar visats minska dödsfall genom att ytterligare förhindra våldsamma rörelse framåt som människor upplever i front-end kollisioner. De gör detta genom att blåsa i en bråkdel av en sekund, fysiskt blockerar rörelse framåt av överkroppen.
Nackdelar

primära kontroverser om användningen av krockkuddar är att, samtidigt som de har visat sig rädda liv i vissa kollisionssituationer, har de också skadade eller dödade hundratals människor på grund av den kraft med vilken de måste blåsa. Krockkuddar vecklas med en hastighet av 150 till 200 mph, vilket innebär att någon närmare än de rekommenderade 10 inches från luftkudden locket vid tidpunkten för kollisionen träffas med enorm kraft. Barn och små-resning vuxna är särskilt utsatta, och har gjort upp det största antalet krockkudde-relaterade skador och dödsfall. Någon är känslig för skador från en airbagen utlöses, men, helt enkelt genom att ha sina händer mot toppen av ratten, eller genom att sitta för långt framåt eller utan säkerhetsbälten.
Säkerhet Förbättringar

Många bilar är nu utrustade med "depowered" krockkuddar, som är mindre aggressiva vid driftsättning och därmed minska risken för skada eller död. Avancerade krockkuddar har givare konstruerade för att stänga av airbag på passagerarplats av när passageraren är mindre än en minimal vikt, även om dessa är beroende av sätet trycket. De kan påverkas av passagerarens kroppsställning eller extra vikt från objekt på eller runt sätet.
Varningar
p Det är av största vikt att, oavsett krockkudde typ , barn i åldern 12 och under bara sitta i baksätet, fastspända med säkerhetsbälten. Använd aldrig en bakre eller framåtvänd bilbarnstol i framsätet med krockkudde, även om det kan stängas av. Bältesstolar placerar barn för långt fram för att vara säker, och bör endast användas i den bakre delen av fordonet. Mindre vuxna ska sitta så långt bak som möjligt, helst 10 inches eller mer från krockkuddelocket, och alltid använda bilbälte.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147312.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.