Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur Inspektera släpvagnsbromsar

Släpvagnsbromsar vanligen krävs enligt lag i USA om en släpvagn med en totalvikt rating av mer än 3000 pounds. I vissa stater är släpvagnsbromsar krävs om totalvikt rating överstiger 1.000 pounds. De flesta konventionella vagnar har elektriska bromsar, vilka aktiveras av dragfordonet. Folding camping trailers och släpvagnar båt, har oftast system uppsving bromssystem som fungerar separat från bogsera fordonets bromsar. För säker körning, måste du inspektera släpets bromsar för att säkerställa att de fungerar korrekt. Instruktioner
1

Undersök skick av elektriska ledningar och kontakter på den elektriska bromssystem. Titta efter eventuella skador på plasthöljet av trådarna och linda med eltejp. Ta vagnen till en kvalificerad återförsäljare om du märker allvarliga skador på ledningarna. Inspektera viktigaste trailer kontakt för eventuella skador och få den reparerad om det behövs. Ladda nödbatteriet innan en lång resa.
2

Inspektera skicket på trummor, skor och skor returfjädrarna på släpets bromsar. Har svårt korroderade fjädrar och skor ersättas. Om trummorna eller skor är mycket slitna, har dessa delar ersätts också.
3

Kontrollera rotorn tjocklek, kondition och kast av fordon med skivbromsar. Om rotorerna är skev, har sprickor eller slitna mycket tunn, har dem ersatt. Byt ut bromsbeläggen, om fodret är lös eller sprucken, eller om det är uppenbart sliten.
4

Kontrollera hjulcylindrarna, bromsledningar och huvudcylinder av hydrauliksystem för alla läcker. Öppna behållaren bromsvätska att kontrollera vätskenivåer och fylla på den till inom? Tum från toppen. Undersök vätskan för någon rost, vattenföroreningar eller sediment, och byt vid behov.
5

Höj släpvagnens hjul från marken för att kontrollera driften av bromsarna på våg-och hydrauliksystem. Snurra hjulen för hand och titta på rörelsen. Om hjulen drar när spunnet, kan det tyda på dåligt korroderade bromsdelar, en pluggad bromsledningen, eller feljusterad trumbromsar. Om hjulet ser löst, kan det tyda på felaktiga hjullager.
6

Ta fordon och släp för en kort provkörning för att bekräfta korrekt bromsfunktion. Leta upp en nivå och öppen vägsträcka. Kör sakta och bromsa lätt att se hur väl släpets bromsar fungerar med din bogsera fordon. Upp hastigheten lite när du har bekräftat att allting fungerar som det ska, och bromsa igen. Nu försöker en panik stopp vid en måttlig hastighet. Om det uppstår problem under bromsprovet, ta din släpvagn till en återförsäljare eller mekaniker omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147291.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.