Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerheten för Old Vs. Nya bilar

Bilar har utvecklats från den stora, kantighet utseende av 1980-talet och tidigare till en mindre, smidigare profil. Förutom förbättrad estetik, nyare bilar har en mycket viktig fördel att tänka på: säkerhet. Studier visar att moderna bilar är betydligt säkrare än bilar från forna dagar. Begränsningar och krockkuddar

äldre bilar hade storleken på sin sida. Deras omkrets minskat påverkan på förare och passagerare genom att skapa mer yta för påverkan att ske. Således, när effekterna drabbade passagerare, var det minskat kraftigt. Nya bilar, däremot, gör utmärkt användning av sidan och krockgardiner. Krockkuddegardiner är främre krockkuddar som aktiverar omedelbart efter en krasch, och fortsätter att skydda huvudet även om bilen välter. Delvis tack vare den avancerade airbag-teknik, har dagens mindre bilar överträffade säkerhetskraven för större, äldre bilar.
Flexibilitet och design

En vanlig missuppfattning föreligger att eftersom en större, äldre bil inte böjer så lätt i en krasch, är det säkrare. Inte så. Nyare bilar är strukturerade på ett sådant sätt att de är mer "böjbar." Detta betyder inte att mänskliga passagerare är mer mottagliga, tvärtom. Nyare bilar är konstruerade så att när de böjer i en krasch, är det på ett mer precist sätt som gör att bilen själv för att absorbera effekten i en krasch i motsats till passagerarna.
Stabilitet Kontroll

Nyare bilar är utrustade med teknik som kallas "antisladdsystem" eller ESC. ESC är en extra nivå av kontroll till låsningsfria bromsar. Det använder information från vinkeln på ratten och rotation av bilen för att avgöra i vilken riktning bilen är på väg att vända, och låser korrekt hjulet baserat på denna information. Det ökar nivån av kontroll som förare har över sina fordon, vilket minskar risken för olyckor genom att låta förarna helt enkelt undvika dem.
Säkerhetsbälten

Nyare bilar inkluderar helt olika typer av säkerhetsbälten än tidigare. De flesta nya bilar är utrustade med last-begränsande säkerhetsbälten. Studier har visat att last-begränsande säkerhetsbälte minskar risken för revbensfrakturerna under en krasch. Även om idén att lasten begränsande säkerhetsbälten funnits så långt tillbaka som 1950-talet, var de inte infördes förrän krockkuddar verkade, eftersom de arbetar tillsammans med dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147278.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.